Gör affärer för en god sak

Är man företagsam så kan man få mycket gott uträttat. Det konstaterar en handfull elever på NTI-gymnasiets mediaprogram i Luleå. Sedan i höstas har de i ett UF-företag på skolan, arbetat med att stötta ett barnhem i Baldone i Lettland. Även skolan samt alla andra NTI-gymnasier i Sverige, totalt tio stycken med 2.300 elever, stöttar samma barnhem som ska utvecklas med ett dagcenter. På torsdag samlar alla NTI-gymnasier in pengar till projektet .

SANNSAGA. Eleverna på NTI-gymnasiets mediaprogram har haft ett UF-företag som tillverkat smycken. Saga Isaksson visar hur smyckena kan se ut.

SANNSAGA. Eleverna på NTI-gymnasiets mediaprogram har haft ett UF-företag som tillverkat smycken. Saga Isaksson visar hur smyckena kan se ut.

Foto: Andreas Wälitalo

LULEÅ2008-03-11 01:45
På torsdag är det den årliga NTI-dagen i landet. Målet är då att alla elever samt personal ska samla in 100 kronor vardera. Pengarna går till barnhemmet i Baldone och ska användas till att bygga upp ett dagcenter. Ett center där de 200 barn och ungdomarna samt vuxna boende på barnhemmet ska kunna få viktig hjälp och stimulans. Har hälsat på
Emma Hansson, Nathalie Vingbäck, Lina Landin, Saga Isaksson och Kristofer Aspvik heter eleverna som engagerat sig i projektet via ett UF-företag de har haft. De har även nu i februari varit ned till Baldone i Lettland för att hälsa på "sitt" barnhem och för att överlämna lite material som de samlat in till hemmet.- Man har önskat sig musikinstrument och särskilt då fioler. Och vi har lyckats samla in sex fioler som vi kunde överlämna till hemmet. Man var otroligt tacksam och glad över det. Det var också roligt att se hur fint man hade gjort på hemmet och hur mycket hjälpen betyder, säger eleverna som tycker det var en fantastisk upplevelse att besöka institutionen.Nu på torsdag begås alltså NTI-dagen i landet och här räknar man med att dra in minst en kvarts miljon bara bland elever och personal, via direkta gåvor eller genom dagsverken.Samlar pengar på stan
-Vi kommer att stå och samla in pengar på stan bland annat, berättar eleverna som i sitt UF-företag arbetat med att sälja hemtillverkade smycken. -Överskottet från vår försäljning går till barnhemmet berättar eleverna. Bara att söka bygglov och få fram ritningar till det aktuella dagcentret beräknas kosta över 100.000 kronor. Tomtmarken är skänkt av kyrkan i Baldone. Att bygga centret kommer att gå på ett okänt antal miljoner. NTI-gymnasierna i Sverige kommer att fortsätta stötta projektet framöver så att byggplanerna ska kunna förverkligas.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om