Glädjebeskedet: Padel365 utökar

Intresset för racketsporten padel växer så det knakar. Padel365 driver Luleås enda inomhushall och har storartade planer på en kommande expandering.

Padel. Anders Johansson och Per Dalhägg driver företaget Padel 365.

Padel. Anders Johansson och Per Dalhägg driver företaget Padel 365.

Foto: Elisabeth Hedman

Luleå2017-05-29 16:24

Fullbelagda banor och ett explosionsartat intresse för padel är anledningen till att delägarna Anders Johansson, Lars Lyytinen och Pär Dalhägg trycker på gasen.

– Vi går från en till två anläggningar och har skrivit kontrakt på en 1500 kvadratmeter stor lokal på Tuvåkra, Gammelstad. Det innebär att vi kommer gå från två till sju banor, avslöjar Pär Dalhägg för Norrbottens Affärer.

För endast ett och ett halvt år sedan drog de igång bolaget och öppnade världens nordligaste padelanläggning på Ålgatan 7, mitt emot Coop Arena. Från början var det tänkt som en hobbyverksamhet och att en så pass stor expandering skulle bli aktuell så snabbt var något de aldrig vågade tänka på.

– Såklart man hade önskedrömmar om det. Samtidigt drev jag ett annat företag då, men sålde det. Jag har försökt hitta nya affärsidéer samtidigt som det vuxit fram att jag borde jobba med det jag älskar. Sedan har luleåborna legat på oss. De och även vi själva vill kunna spontanspela padel, säger Pär Dalhägg som kommer att arbeta heltid med Padel365 från och med första augusti.

Hur pass bokade är era två banor i dag?

– Hela våren har det varit fullbokat, i alla fall om vi snackar kvällstid. Sporten har tyvärr stagnerat på grund av detta och vi märker själv att vi inte får spela så mycket som vi önskar. För att få en tid måste du ligga på några dagar innan och boka. Ska du exempelvis spela 18.00 måste du boka två veckor innan. Spelar du 21.00 måste du boka fem dagar innan.

Och nu ska er nya anläggning lätta på trycket. Berätta om den.

– Stommen står uppe och nu påbörjas alla byggnationer, både ut- och invändigt. Omklädningsrum ska byggas och det sista vi gör är att montera banorna. Men i dag står det bara ett skal där, det blåser rätt igenom det kan man säga. Vi har jobbat stenhårt med att hitta en lokal i sex-sju månaders tid, vilket inte är så lätt i den här stan. Anläggningen kommer vara av yttersta klass. Det är inte många anläggningar i Sverige som har de förutsättningar vi kommer att ha, takhöjden blir på 10,5 meter vilket gör att du kan spela helt fritt. Planen är att vi ska ha invigning av den nya anläggningen den första september. Det blir snabba ryck!, säger Pär Dalhägg.

Padel sägs vara Sveriges mest växande sport. Men för att padelanläggningarna ska gå runt behöver de vara så gott som fullbokade, enligt Dalhägg.

– Hyran är den största utgiften och får inte stå tomma. Vi räknar med att vi har fyllt banorna inom två år, det är förhoppningen. Det blir lite lättare också eftersom att jag kommer jobba med det 150 procent. Jag tror det ska gå, annars skulle vi inte våga satsa.

I och med Padel365s nya satsning avvecklar de sin golfsimulator på Ålgatan 7.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om