Fyra av fem misstänkta släppta – en fortsatt anhållen

Fem personer anhölls i tisdags efter ett bråk på Hertsön. Fyra av dessa har nu släppts då misstankarna försvagats. En man i 30-års åldern är fortsatt anhållen misstänkt för grov misshandel och rån.

En person fortsatt anhållen misstänkt för grov misshandel och rån efter ett bråk på Hertsön.

En person fortsatt anhållen misstänkt för grov misshandel och rån efter ett bråk på Hertsön.

Foto: Arkivbilder

Luleå2022-08-04 11:34

Det var vid 17-tiden på måndagskvällen som polisen larmades om ett bråk på Hertsön. Personer hade setts lämna platsen efter bråket. 

Platsen spärrades av för en teknisk undersökning och senare under kvällen greps fem personer på olika platser. Åklagare fattade senare beslut om att anhålla personerna misstänkta för misshandel och rån av en man. Mannen ska ha tillfogats skärskador på händerna.

– Av dem frigav jag igår eftermiddag/kväll frigav jag fyra av personerna. Mot dessa fyra har misstankarna sjunkit drastiskt. De är formellt fortfarande misstänkta men misstankarna har som sagt försvagats radikalt, säger åklagaren Jonas Fjellström. 

En man i 30-årsåldern, bosatt i Luleå och tidigare känd av polisen, är fortsatt anhållen och misstänkt för grov misshandel och rån. 

– Misstankarna mot en av de fem stärkts väsentligt och han är alltjämt anhållen i målet.

Enligt polisen ska bråket handlat om ouppklarade knarkaffärer.

– Jag vill inte riktigt spekulera i motivet, men brottet har skett i en missbrukarmiljö. Motivet är alltid svårt att med säkerhet säga, men man kan spekulera om att det rör sig om någon form av skulder eller missämja, säger Jonas Fjellström.

Åklagaren inväntar nu ytterligare utredningsåtgärder innan han tar ställning till om mannen ska begäras häktade eller om han kan försättas på fri fot. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!