Full fart med unga inspiratörer

Unga förebilder som inspirerar andra kan vi inte få nog av i denna världen. Några av dessa entusiaster förverkligade ett projektarbete i Luleå på fredagen. Det handlar om sju elever på idrottsprogrammet år tre som arbetar för att entusiasmera ungdomar att fortsätta vara aktiva med motion och idrott.

VÅGA TESTA. Boxning kan vara något även för tjejer. Här är det Vanessa Lindberg-Åström till vänster som utmanar kamraten Ellen Larsson Flink.

VÅGA TESTA. Boxning kan vara något även för tjejer. Här är det Vanessa Lindberg-Åström till vänster som utmanar kamraten Ellen Larsson Flink.

Foto: Petra Isaksson

LULEÅ2008-04-05 06:00
- Många unga, i åldern då de går i sjuan-åttan slutar ofta med sin idrott och många dras till datorn eller annat. Vi vill med vårt projekt inspirera dessa att fortsätta vara aktiva och röra på sig. Det finns så mycket man göra och det är viktigt att våga testa. Det säger projektägarna, sju tjejer vid gymnasieskolans Idrottsprogram hälsa och friskvård. Under sitt sista år har de arbetat med projektet "Inspirera mera" och i fredags satte de "båten i sjön" De ordnade en inspirationsdag för grundskoleelever från Östra skolan och Nya läroverket.Sandra Torstensson och hennes projektkompisar hade under inspirationsdagen fått låna ett par hallar i Pontus för att där låta de inbjudna testa på spinning, brottning och funk, boxning, aerobic steg 1, y, cirkelträning, lekar med mera. Och de berättar att mottagandet varit positivt.- Killarna har testat på spinning och tjejerna vågar prova boxning. Det går jättebra bara om man har lite förståelse, säger Sandra, Moa, Lina och Danielle som tycker det är ett jätteviktigt område, att få unga människor att fortsätta vara noga med att hålla sig i trim. I projektet har också Emma Granbom-Hellström, Helena Pettersson samt Hanna Johansson arbetat.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om