Full fart i skateparken: "Varit här 15 dagar i rad"

Skateparken på Örnäset är uppskattad av många Luleåbor och när vädret sken upp på onsdagen passade många på att besöka parken.

Under onsdagen var parken välbesökt även om gäster vittnar om att det var färre besökare än vanligt.

Under onsdagen var parken välbesökt även om gäster vittnar om att det var färre besökare än vanligt.

Foto: Elsa Hedlund

Luleå2020-07-18 10:00

Många passade på att besöka skateparken i Luleå i samband med sol och bättre väder på onsdagen.

Skateparken Steelpark i Luleå är anpassad för skateboard, bmx-cykel och kickbike. Skateparken har även en basket- och fotbollsplan tillsammans med en mindre bur för bollsporter.

Robin Jonsson är en av parkens återkommande besökare, han besöker under onsdagen skateparken tillsammans med sin son Adrian.

– Vi har nog varit här 15 dagar i rad, skateparken är suverän med mycket att göra, säger Robin Jonsson.

– Rhinon är den roligaste delen, säger sonen Adrian.

I parken finns bland annat, ditch med curb, manual pads, lyonbanks, granit curbs, rails, wallride, bump, fullpipe, coping, eurogap, hips, trapp, handrail. Namnet Steel Park kommer av det industriella ståltema som präglar parken. Hela Steel Park är cirka 1 300 kvadratmeter stor.

Robin Jonsson berättar att det brukar vara ännu mer folk i parken.

– Det är ändå relativt lugnt i dag, mest folk brukar det nog vara på eftermiddagarna och helgerna, berättar Robin Johansson.

Designen av parken återspeglar omgivningen och områdets historia. SSAB har bidragit med diverse järn- och stålkonstruktioner, allt från h-balkar som belysningsstolpar till en gigantisk skänk, det vill säga en stor "hink" som används för att transportera flytande stål, berättar Luleå kommun på sin hemsida.

Skateparken finns på Örnäset och är öppen dygnet runt under sommarhalvåret.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!