Frisörprofil bakom nytt företag i Luleå

Ett nytt eventbolag startar i Luleå. Gul produktion består av frisörprofilen Mia Viltok och inredningsarkitekten Annkathrin Lundqvist. "Vi fixar allt från a till ö", säger Mia Viltok.

Gul produktion består av Annkathrin Lundqvist och Mia Viltok.

Gul produktion består av Annkathrin Lundqvist och Mia Viltok.

Foto: Gul produktion

Luleå2024-07-24 19:00

– Gul är en färg man blir glad av och en gul personlighet är ofta lättsam och utåtriktad, som oss, säger Mia Viltok om namnet Gul produktion.

Duon har tidigare arbetat tillsammans med olika evenemang, som Luleå on ice som de producerade i samarbete med kommunen.

– Vi kommer anordna bland annat varumärkesbyggande events och produktlanseringar. Vi har ingen lokal till att börja med men stänger inga dörrar. I framtiden kanske vi har samarbetspartners, lokal och anställda, säger Mia Viltok.

Hon tror att det finns ett stort behov av ett eventbolag, något hon säger att de märkt när de arbetat med event.

– Det finns inte så många som arbetar med det som vi gör. Vi vill vara mer hands-on och fylla den praktiska biten än själva paketeringen som mediebyråerna redan gör så bra. Norrbotten är en plats där människor vill lägga event, vi tror det är en stor arena.

Eftersom företaget är i uppbyggnad finns ännu inga klara roller för delägarna.

– Vi har jobbat tillsammans i olika konstellationer och projekt och kompletterar varandra otroligt bra. Vi har bägge drivit företag länge, jag har anställda och jobbat mycket med ledarskap och gruppkonstellationer. Annkathrin har stor kunskap om projekt och ett brett nätverk, säger Mia Viltok.

I september sker invigningen i Inredningsarkitektens lokal. Frisöryrket kommer Mia Viltok inte lämna.

– Jag älskar mitt jobb, det vill jag aldrig släppa.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!