Det berättar han om vid sitt besök i Luleå i dag.
En dag då han möter Luleåbor och andra på "Konst i det gröna" på Gultzaudden, och på Storgatan där han delade ut flygblad.
Därefter för han ett boksamtal, som lockat ett tjugotal personer till Stadbiblioteket, innan det bär iväg till Klubbviken för diskussioner i havsfrågor.
Norrbottens Media samtalar med en glad och avspänd Gustav Fridolin längs vägen till Stadsbiblioteket och boksamtalet kring hans nya bok "Det är inte du, det är vi". En bok som handlar om solidaritet och förmågan att förstå en annan människa.
Självklart tar vi också upp Miljöpartiets svaga opinionssiffror inför det stundande valet i höst, men MP-språkröret och utbildningsministern visar ingen större oro.
Hur tycker du att folk möter er här i Norrbotten..?– Jag tycker det finns en hel del respekt för att vi står pall. Många ser ju det att behövs ett parti som sätter miljön först. Och när det kommer till kritan så är det bara vi som gör det, tyvärr.., konstaterar Gustav Fridolin.
Vad gläds du mest över i samband med Luleå-besöket.?– Jag tycker det är fantastiskt att få se och känna det starka engagemang som finns hos väldigt många för miljön och klimatet. Inte minst efter de tre senaaste åren vi haft, som alla varit globalt sett de varmaste som någonsin uppmätts, och nu har det ju drabbat oss i Sverige och egentligen hela norra halvklotet i form av det extremväder som råder.
Fridolin besökte också utställningen " Konst i det gröna" på Gûltzaudden, som han verkligen gillade.
– Där förde jag också en hel del samtal med folk hur vi kan bygga ihop Sverige , och sluta de alldeles för stora klyftorna som finns mellan stad och land, berättar Fridolin.
Lagom till besöket i Norrbotten presenterar också MP ett nytt förslag att fastighetsskatten för vind och vattenkraft ska tillfalla kommuner och regioner där kraften produceras.
– Det är ett sätt att säkra att en del av de vinster som skapas också stannar här. Kanske har man tvingats ge upp naturmiljöer, skogar och jaktmarker, men nu kanske man kan få det tillbaka.
Fridolin tycker att det är viktigt.
– Det gäller också för oss att bryta logiken, som varat alldeles för länge, att det är i städerna som landet lever, och i det perspektivet ska vi stödja landsbygden. Jag kan säga att det hade inte funnits många städer, om det inte funnits en levande landsbygd.., säger han med skärpa.
Den torra sommaren tror han satt fart på dessa tankar och känslor.
– I den sommar som vi upplever tror jag alla oroar sig när de ser hur beten bränts och markerna ligger gula. I det sammanhanget tror jag de flesta, även stadsbor, inser att vi inte klarar oss länge om vi inte har en levande landsbygd.
Vad kan ert nya förslag betyda för Norrbotten, om det blir verklighet..?– Det betyder sammanlagt uppemot en 230 miljoner årligen för Norrbotten. Dessutom vill vi ju också att någon av de inlandskommuner som haft det ekonomiskt sett allra tuffast ska få en skattereform där grundavdraget höjs till 120.000, och arbetsgivaravgiften halveras, och allt gör vi för att säkra att vi kan bygga ihop stad och land igen.