Från 0 till 100 genom Matsverige

100 nya matföretag i Sverige under en ettårsperiod. Det är målet för matmarknadsföraren Pär Bergkvist som med stöd av Jordbruksverket reser över landet och startar eller stöttar matföretag.

Luleå2011-05-30 06:00

I dagarna var han i länet och är mycket nöjd med utfallet.

- Vi har nu Medelpad, Öland och Västmanland kvar att besöka men hittills så har det faktiskt gått bäst i Norrbotten med fem nya företag. Det handlar om verksamheter i Älvsbyn, Jokkmokk, Porjus och Kåbdalis berättar Bergkvist.

Resan ingår i en trilogi som reklammannen och kokboksförfattaren Bergkvist ägnat sig åt under tre år nu. Först testade han 100 Michelinstjärnor under ett år, därefter 100 skolkök och nu far han över landet och drar igång eller coachar matföretag.

-Jag har fått ett bidrag på 1,8 miljoner från Jordbruksverket för projektet som är slutfört och summeras i november. Då ska det redovisas men det är inte bestämt vart det sker. Men jag kan tänka mig att Norrbotten ligger bra till säger Pär Bergkvist.

Ett av företagen beskrivs i artikeln ovan, nystartade Sierra Laponia i Jokkmokk.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om