Fräck kassaskåpskupp

Mitt under skyltsöndagen inträffade en fräck kassaskåpskupp i Luleå.
Det 60 kilo tunga skåpet innehöll fredagens och lördagens kassa från Restaurang O?Learys.

LULEÅ2006-12-04 06:00
- Mitt företag har inte sådana marginaler att vi klarar av att täcka en sådan här förlust, säger ägaren Lars Mikkelsson bedrövat.
Kuppen är av ett sällsynt fräckt slag och inträffade vid tiotiden under söndagen. Trots att krogen ligger i korsningen Nygatan-Köpmangatan i de centrala delarna av Luleå har polisen inga vittnen till händelsen.
- Gärningsmännen hade en sällsynt tur. Bara några minuter senare kom krogpersonalen till jobbet, uppger vakthavande polisbefäl Mikael Norén.

Kuppen tog fyra minuter
Det stulna kassaskåpet är vitt och mäter 50x50 centimeter. På grund av skåpets vikt misstänker polisen att det handlar om minst två gärningsmän.
Gärningsmännen tog sig in i lokalerna genom att i dagsljus bryta upp ytterdörren som är tillverkad i trä. Kassaskåpet förvaras i själva kroglokalen.
Enligt polisen gick själva stölden mycket snabbt. Inom loppet av några få minuter hade skåpet burits ut till en väntande personbil. Där slutar spåren efter gärningsmännen.
Enligt polisen innehöll kassaskåpet spelmarker och kontanter. Hur stort belopp det handlar om vill inte polisen uppge i dagsläget.

Krogens framtid hotad
Kuppen slår hårt mot sportbaren i Luleå centrum. Krogen har under flera år brottats med ekonomiska bekymmer.
- Jag är mycket bekymrad och bedrövad, förklarar krogägaren Lars Mickelsson. Det här kan få allvarliga konsekvenser för krogens framtid. Här jobbar jag och min personal så mycket vi orkar för att reda upp den här situationen, men vi har inga marginaler för att klara en sådan här förlust.

Andra på fem månader
Söndagens kassaskåpskupp var den andra som har drabbat Restaurang O?Learys i år. Förra gången var i juni mitt under sommarens fotbolls-VM. Den gången öppnade gärningsmännen kassaskåpet inne i kroglokalerna. Fortfarande har ingen person gripits misstänkt för kuppen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om