Fotbollsmissionären är hemma igen

– Jag vill gärna tacka Norrbottens-Kuriren och alla norrbottningar som hjälpt mig.Det hälsar fotbollsmissionären Maikano Osman som är hemma i Luleå igen.

Foto: PRIVAT
AFRIKAS NOTAS. Notvikens IK har en systerklubb i Ghana. Det är fotbollsmissionären Maikano Osman, som lyckats sammanföra sina två världar genom att samla in gamla fotbollsutrustningar och föra allt till Ghana.

Foto: PRIVAT AFRIKAS NOTAS. Notvikens IK har en systerklubb i Ghana. Det är fotbollsmissionären Maikano Osman, som lyckats sammanföra sina två världar genom att samla in gamla fotbollsutrustningar och föra allt till Ghana.

Foto:

Luleå2013-11-25 06:30

För en månad sedan berättade Norrbottens-Kuriren om Maikano Osmans insamling och hans stundande färd till sitt forna hemland Ghana.

På lördagen återsågs vi igen.

– Du kan inte förstå vad som hände efter att ni skrev om mig i tidningen, berättar Maikano Osman och brister ut i ett stort leende.

– Samma morgon började min telefon att ringa. Det ringde människor under hela dagen. De hade läst om min resa och ville skänka gamla benskydd och tröjor till mig.

Tung packning

Det slutade med att Maikano Osman reste till Ghana med en ryggsäck och fyra stora idrottstrunkar. Totalt handlar det om en packning på över 80 kilo, där Norrbottens-Kuriren erbjöd sig att stå för alla bagagekostnader.

– Ändå fick jag inte med allt. Jag var tvungen att lämna en del saker hemma.

Nyligen återvände han till Luleå efter att ha ägnat en månad till att dela ut fotbollsskor, tröjor, benskydd, pennor med mera i trakterna kring sin gamla hemstad Tamale.

– Det har varit fantastiskt roligt. Det känns jättebra. Det kom förbi folk varje dag till mitt hus. De hade hört talas om mig och ville prata, berättar Maikano Osman.

Letar damlag

Trots att han just är hemkommen från Afrika har planeringen inför nästa insamling redan startat.

Under ett besök i sin gamla fotbollsklubb, Great Heroes, blev Maikano uppvaktad av några fotbollstjejer som var i färd med att starta ett damlag.

– Tyvärr hade jag nästan inga grejor att ge dem mer än ett par fotbollar. Jag sade åt dom att jag kan inget lova, men jag ska försöka att hitta ett damlag i Sverige som kan skänka dem sina gamla avlagda fotbollströjor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om