Sökinsats efter försvunnen kvinna i 30-årsåldern

En kvinna i 30-årsåldern som senast haft kontakt med anhöriga den 10:e augusti är försvunnen. Polisen har försökt att lokalisera kvinnan och nu vänt sig till Missing people som sökte efter den försvunna kvinnan på tisdagen.

Vid 16-tiden gav sig den första gruppen av frivilliga iväg för att söka efter den försvunna kvinnan i 30-årsåldern.

Vid 16-tiden gav sig den första gruppen av frivilliga iväg för att söka efter den försvunna kvinnan i 30-årsåldern.

Foto: Linus Nilsson

Luleå2022-08-16 11:51

Den försvunna kvinnan ska vara 165 cm lång och väga 60 kilo, hon har mellanlångt hår klippt i en pagefrisyr, glasögon och ska vid försvinnandet varit klädd i bland annat gympaskor och jacka. 

Enligt Mattias Persson, vid Missing people, har frivilliga, under tisdagen, sökt av närområdet kring den försvunna kvinnans bostad, i centrala delarna av Luleå, samt närliggande vattendrag.

Kriminalkommissarie Per-Olov Andersson bekräftar att polisen upprättat en anmälan gällande den försvunna kvinnan. 

De senaste uppgifterna som polisen har är att kvinnan ska ha varit i kontakt med anhöriga på onsdagen den 10:e augusti.

Under tiden som kvinnan varit försvunnen har polisen pratat med anhöriga, vänner och arbetskamrater till kvinnan. 

Polisen har därefter vänt sig till Missing People för att komplettera undersökningen med en större sökinsats som de koordinerar med frivilliggruppen.

– Vi behöver gå ut i närområdet med stora resurser för att därefter kunna gå in på mer specifika områden och det gör vi tillsammans med Missing people, säger Per-Olov Andersson.

Under tisdagseftermiddagen och kvällen har sökinsatser efter kvinnan pågått. Missing Peoples sökande började på tisdagskvällen närma sig de centrala delarna av Luleå efter att man sökt av grönområden i utkanten av centrum. 

– Vi är cirka 25 personer ute och söker just nu. Vi har varit fler men givetvis har personer droppat av, vi söker fortfarande av närområdet. Vi jobbar oss allt närmare stan just nu, berättar Christer Lindbäck, operativ chef för Missing Peoples sökinsats. 

Har man gjort några fynd under kvällens sökinsats? 

– Nej, inga fynd eller iakttagelser har gjorts såhär långt. 

Hur länge räknar ni med att sökinsatsen kommer fortsätta? 

– Ja, vi kommer fortsätta söka området ett tag till. Jag skulle säga att vi har ett par timmar kvar och att vi kommer fortsätta söka av området fram tills att det börjar mörkna, säger Christer Lindbäck.

Man går även ut med en uppmaning till allmänheten och hoppas att om någon sett eller hört av kvinnan ska ta kontakt med polisen på 114 14.

Att få rätt information är viktigt om man ska ge sig ut på uppdrag.
Att få rätt information är viktigt om man ska ge sig ut på uppdrag.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!