Det är den första av tio rättegångsdagar och den åtalade mannen i 35-årsåldern sitter bredvid sin advokat, Rune Backlund. Han misstänks ha utsatt ett barn för grova sexuella övergrepp vid 27 tillfällen under 2013 fram till 2016. Totalt är det fyra målsägande.
På skärmen syns kvinnan i 25-årsåldern som misstänks för medhjälp till grov våldtäkt mot barn samt barnpornografibrott. Hon är inte boendes i Norrbotten och befinner sig på annan ort. Hennes försvarare, Carolina Nilsson, sitter med i rättegångssalen.
Mannen erkänner vissa handlingar, kvinnan förnekar samtliga fyra åtalspunkter.
Skadeståndsyrkanden uppgår till över två miljoner kronor för de fyra brottsoffren, varav en målsägande begär 1 150 000 kronor.
Rättegången sker bakom lykta dörrar, det vill säga, allmänheten får inte vara med vid förhandlingen.
– Min klient vill inte att jag ger någon intervju men erkänner att han gjort sig skyldig till brott, dock mindre än vad åklagaren gör gällande. Han är beredd att ta ansvar för det och ångrar det han har gjort nu i efterhand. Han förstår att målsägande mår dåligt, säger mannens försvarare Rune Backlund.
Till bevisningen hör bland annat videoförhör med målsägande, förhör med vittnen, chatthistorik och textmeddelanden.
Åklagaren menar att handlingarna ska anses som grova då flera av dem skett under en längre tid, barnets ålder och relation till mannen och att han visat särskild hänsynslöshet och råhet.
Åklagare Kristin Andersson och extraåklagare Sofia Eriksson avstår från att göra några uttalanden.
Kvinnans försvarare, Carolina Nilsson, menar att hennes klient blivit groomad, det vill säga att mannen tagit kontakt med henne i sexuellt syfte då hon var barn. Hon säger att kvinnan förnekar samtliga fyra åtalspunkter:
– Hon vitsordar att det är hon som skrivit i chattarna som åklagarna åberopat, men hon har inte trott att gärningarna ska ske på riktigt och hon menar att hon inte haft uppsåt på något sätt.
– Det här är ett mål som väcker starka känslor för alla, för era läsare, de brottsoffer som blivit utsatta och alla som är med i den här processen. Det kommer man inte ifrån. Jag hoppas och tror att domstolen kan fokusera på det som vi är här för, juridiken, säger Carolina Nilsson.