Första spadtaget taget för Hertsö badhus

Under fredagen togs första spadtaget för Hertsö badhus. "Det var fantastiskt vad mycket folk det var", säger David Jonsson, projektutvecklare för NCC.

Det nya badhuset på Hertsön ska ha tre bassänger och ett kafé.

Det nya badhuset på Hertsön ska ha tre bassänger och ett kafé.

Foto: Pressbild

Luleå2022-08-26 14:38

Efter rivningen av det gamla badhuset har Luleå kommun beslutat att bygga ett nytt badhus på Hertsön. Projektet genomförs i samverkan med entreprenören NCC.

Ett första spadtag och en symbolisk bassängfyllning stod på agendan under fredagen vid korsningen Backmyrvägen och Hertsötorget. Carina Sammeli, Luleås kommunalråd, David Jonsson, projektutvecklare för NCC, Anja Johansson, ordförande i stadsbyggnadsnämnden och Emmeli Nybom, ordförande i kultur- och fritidsnämnden, var på plats tillsammans med representanter från Luleå kommun och NCC.

– Det var fantastiskt vad mycket folk det var. Säkert hundra personer. Det var ett jätteroligt första spadtag, säger David Jonsson.

Han och Carina Sammeli höll tal under förmiddagen.

– Badhuset kommer göra skillnad på Hertsön och bidra till simkunnighet för Luleåborna. Det är en viktig parameter. Det kan upplevas trångt under simtider på skoltid, säger han.

Badhusets insida och utsida ska prydas av färgerna grönt, rött och vinrött. Badhuset kommer bestå av en barnbassäng, en motionsbassäng och en multibassäng, samt ett kafé.

– Planerat färdigställande av badhuset är under 2024 och redan på tisdag börjar de första schaktarbetarna på plats. Det är en liten parkering inne på arbetsplatsen och den stänger på måndag. Schacktarbeten och grundläggningsarbeten ska pågå under hösten, säger David Jonsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!