Första dan på jobbet

Kanske kunde man tro att hon väntar sig hårda bataljer i kommunhuset, vårt nya kommunalråd Yvonne Stålnacke, för arbetshjälmen från SSAB ligger självklart placerad i hennes arbetsrum.
I tisdags var det första arbetsdagen för ett förväntansfullt råd som nu sätter sig en smula på "skolbänken".
- Nu ska jag lära mig hur förvaltningen fungerar, säger hon sugen på att sätta igång.

LULEÅ2007-01-03 06:00
Stålnacke har styrt i landstingsvärlden tidigare och ska nu in i det kommunala systemet som vice heltidsråd tillsammans med Karl Petersen
- Det är förstås på ett annat sätt här och jag ska nu sätta mig in i allt, jag sätter mig på skolbänken, säger Yvonne Stålnacke.
Hon är en otålig natur, säger hon, men tror att det kommer att passa hennes temperament bättre att verka i den lite processnabbare kommunpolitiken än i landstingssfären.

Nya utmaningar
Samarbetet med Karl Petersen tror hon ska fungera utmärkt.
- Ja, jag tror att vi kommer att komplettera varandra, jag ska ta hand om arbetsmarknadsfrågorna och integrationen av inte bara nya medborgare utan även exempelvis hur funktionshind­rade tar sig fram i samhället. Jag är också mycket intresserad av demokratifrågan och skolan samt äldreomsorgen, säger Yvonne Stålnacke.
Nya utmaningar, på grund av den nya regeringens ändringar när det gäller arbetsmarknadsfrågorna som inom komvux och sommarjobben, blir det.
- Man tycker ju att de borde börjat i rätt ände, skapat jobben först och sedan se om man kan göra förändringar, säger Yvonne Stålnacke om den nya regeringens politik på arbetsmarknadsområdet.
Innan hon tillträdde har det på sina håll menats att hon kommer att få vara en skugga till Petersen som är varm i kommunkläderna. Men det förnekar bägge råden.
- Nej, så blir det inte, säger Yvonne Stålnacke och hennes kollega Karl förklarar att man kommer att ha ett gott samarbete vilket man även haft tidigare.
- Yvonne ska inte gå i någons fotspår hon ska förstås trampa upp sina egna, säger Karl Petersen och lägger armen om sin nya parhäst i kommunpolitiken.

Rivstart
Yvonne Stålnacke får nu i övrigt en rivstart på sin nya post. Redan i dag är hon ute och träffar medborgare. Liksom kollegan Karl så gillar hon öppna dörrar.
- Man ska kunna nå mig och diskutera med mig, säger hon inbjudande till Luleåborna.
I dag är hon inbjuden till Vallens miljöskola. Miljöfrågor är ju minst sagt aktuella tycker hon.
Att hon har bra stöd såväl från medborgaren på gatan som i partiledet och i kommunhuset tycker hon.
- Ja, jag har fått en massa hejarop, förklarar hon glatt och aviserar att hon ska se till att finnas ute bland människorna så mycket hon kan och hinner. Att den vanliga människan får sin röst hörd är viktigt för henne.
Tyck till:
<STRONG><A href="http://www.kuriren.nu/ForumRedir.asp?ArticleID=1384003&amp;CategoryID=2769&amp;ArticleOutputTemplateID=125&amp;ArticleStateID=2&amp;ParentID=">Vilka frågor&nbsp; &nbsp;tycker du att Yvonne Stålnacke ska driva? Tyck till här på debatt.</A></STRONG>
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om