De flesta i kön var tillresande från andra delar av Sverige, men Kurirens reporter hittade till sist åtminstone två sökande från Luleå.
Robin Brun är till vardags lagerarbetare och har länge varit intresserad av matlagning.
– Det är roligt att laga mat för man får vara kreativ.
Också Monica Liljedahl, arbetssökande redovisningsekonom från Luleå, söker till programmet som kommer att visas i TV4 till våren.
– Jag är mycket intresserad av matlagning. Det är gott med mat och roligt att hitta på nya recept.
Totalt i Sverige är det ungefär 800 som sökt på de fyra orter där produktionsbolaget har haft audition – Stockholm, Göteborg, Helsingborg och Luleå.
Tystnadslöfte
Inne i Kulturens hus får de registrera sig, sedan sätta sig och vänta i ett stort rum, där tv-teamet passar på att spela in några scener då alla applåderar.
Därefter får de gå upp i grupper, fem och fem, för att träffa juryn som ska provsmaka rätterna de tagit med sig i sina kassar och kylväskor. Idag är det inte den "riktiga" juryn, utan fyra andra matlagningskunniga personer som hjälper till att göra en "precasting". Klockan sju på kvällen ska de förhoppningsfulla kockarna få besked om vilka som får komma tillbaka på måndagen och träffa tv-juryn. Vilka som går vidare får inte avslöjas i nuläget och deltagarna måste lova att hålla tyst.
Är det bara smaken på maträtterna som avgör eller bedöms också deltagarnas personligheter?
– Smaken är absolut viktigast. Men det hjälper till om man visar att man verkligen brinner för det och kan berätta om hur viktigt det är för en, säger Sarah Kitchen, castingansvarig.