Företagaren efter branden: "Det är åt helvete"

StarWash nya lokaler drabbades under onsdagen av en kraftig rökutveckling. Nu befarar företagaren Kjell Füreder att allt är förstört.

Foto: Håkan Stridblom

Luleå2017-06-07 16:24

Det som skulle bli en trevlig premiäröppning för StarWash nya lokaler på måndag – förvandlades under onsdagseftermiddagen till en kaosartad situation när deras nya lokaler drabbades av en kraftig rökutveckling på Robertsvik i Luleå.

– Det är åt helvete. Jag har flyttat in grejer dit igår och hela helgen. Varit till Ikea och köpt nya saker, gjort klart kontoren och alltihop, säger en uppgiven Kjell Füreder när Norrbottens Affärer får tag på honom bara timmar efter branden.

I dagsläget håller bilrekondfirmanStarWash till i en lokal intill Nordiska bil och på måndag 12 juni var det alltså tänkt att flytta verksamheten ett stenkast längre bort – till industrilokalen på Robertsvik.

– Jag kan inte göra något. Vi har lokalerna kvar på Volvo och får fortsätta här. Nu är det försäkringsbolaget som får bygga upp det igen. Jag hoppas att de gör det fort så att vi kan flytta in till hösten.

Vad innebär det här rent ekonomiskt för din verksamhet?

– Det blir ingen ekonomisk smäll, det tror jag inte. Lokalerna är försäkrade. Men det kommer bli ett stopp på minst två–tre månader. Vi hade sett fram emot flytten, nog är det säkert några hundra tusen kronor som brunnit.

Det är fortfarande oklart var branden startade och hur stora skadorna är. Inga personer ska ha varit i byggnaden när branden startade.

– Men de tror att branden startade i köksdelen, säger Patrik Juhlin, yttre befäl till Norrbottens Media.

Släckningsarbetet väntas pågå minst en timme till.

Det var en förbipasserande som noterade röken och hörde av sig till räddningstjänsten.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om