Socialdemokraternas paroll, "För hela Sverige", prydde både plakat och jackor under arbetarrörelsens högtidsdag och i Luleå stadspark stod tält, montrar och beachflaggor uppställda. Allt i matchande röd färg.
Innan demonstrationstågets avfärd berättade Helene Geelnard, ordförande i Innerfjärdarnas S-förening, om innebörden av årets slagord.
– För hela Sverige, handlar om att ha jämlika förutsättningar oavsett var man bor. SSU driver bland annat frågan om gratis buss för unga i kommunen. En social faktor som innebär att det beror mycket på var man bor för att kunna ha och ta sig till meningsfulla fritidsaktiviteter. Sedan är det vi som parti som måste lyfta det i kommunfullmäktige.
Ljudet från blåsinstrument och trumslag började höras och folk greppade fanorna utanför Lärkan när det var dags för demonstrationståget att röra sig mot stadsparken.
– Vi har tagit fram vår fana också, som är sydd på 60-talet. Varje fana har sin historik, vilket är roligt. Man satt och sydde dem hemma med olika budskap från föreningarna, säger Helene Geelnard.
Handelsförbundet deltog i firandet med parollen "Lön att leva på", innebörden talar för sig själv.
– Vi kör med samma slagord som under avtalsrörelsen, säger Erica Lindkvist från Handels.
Vad tror du om uppslutningen i dag?
– Det har mattats av med folk under de senaste åren men det brukar ändå komma en del. Det är en lite starkare tradition bland den äldre generationen men det fina vädret lockar säkert ut folk.
Och det kan hända att det hjälpte då hela 220 personer slöt upp i tåget som först tog sig genom stan och rundade Floras kulle och fortsatte tillbaka till stadsparken.
Först upp i talarstolen var IF Metalls förbundsordförande Marie Nilsson, som riktade stort fokus åt de satsningar som nu sker i Norrbotten, men även åt klimatet.
– Världens blickar är riktade mot Norrbotten och Västerbotten. Här finns lösningarna som kan bidra till att rädda vårt klimat och hela vår jord. Det är svåra avvägningar för samtidigt som vi ska ta till vara på våra naturresurser på ett sätt som gynnar den gröna omställningen ska vi också se till att människor kan leva och verka i samklang med naturen.
Mitt under talet började ett bakgrundsljud av motorcyklar att höras när Sveriges Motorcyklister körde sin årliga Majrunda, men det var inget som bekymrade dagens nästa talare.
– Det är lite som att stå i en resonanslåda, som tur är vet jag att det hörs bättre för er, säger Luleås kommunalråd Carina Sammeli som sedan ägnar en stor del av tiden åt att tala om klimat, grön omställning och industriella satsningar, även hon.
– Luleå är navet i allt detta och bara under de närmsta åtta åren kommer 70 miljarder att investeras i nya industrier. Det som bygger starka människor, är jobb. Att skapa jobb här, är vad jag kommer att arbeta hårdast för.
Sammeli uttryckte även sin stolthet över alla medarbetare som gjorde det möjligt att erbjuda elever i Luleå kommun skolmat under påsklovet, vilket enligt henne mättade hundratals magar.
– Vi arbetar just nu med budgeten för 2024 och det är inte ett roligt läge. Istället för att satsa på förbättringar i samhället får vi nu fokusera på att försöka bibehålla en stark välfärd över huvud taget.
På några plakat gick att läsa slagord som IF metalls, "Ingen ska behöva dö på jobbet", om aktivt arbete för att bidra till att industrin blir en säkrare arbetsplats och ABF:s "Gör en annan värld möjlig".
– Det handlar om att kunna erbjuda människor en meningsfull fritid via bland annat studiecirklar och kurser, säger Jouni Vesa, ansvarig för barn och ungdomskultur, dans och projekt vid ABF.