Flög 25 meter med skotern – knäckte ryggen

Johan Siverhall tog fart och flög 25-30 meter med snöskotern, nu ligger han svårt skadad på sjukhus.

Banan med ett hopp som möjliggör luftfärder på skoter finns i ett sandtag i Avafors. Här hoppade Johan Siverhall, och det fick följder.

Banan med ett hopp som möjliggör luftfärder på skoter finns i ett sandtag i Avafors. Här hoppade Johan Siverhall, och det fick följder.

Foto: Joakim Nordlund

Luleå2017-02-18 14:52

Förmodligen handlar det inte om enbart en frakturskada, utan flera frakturer på kotorna i ryggen. Det berättar Maria Siverhall, mamma till Johan.

– Han har väldigt ont, han får inte röra på sig utan ligger helt stilla, berättar Maria Siverhall.

Det kan bli fråga om operation, läkare i Umeå beslutar i den frågan och vägledning väntas komma från den magnetröntgen som ska genomföras senare på lördagen.

Johan Siverhall, 24, från Avafors i norra delen av Luleå kommun, gillar att köra snöskoter. Det är han inte ensam om i bygden, och ett hopp byggdes förra året upp av sand och annat material i terrängen i hemtrakten. Hoppet ligger i ett sandtag.

I fredags befann sig Johan Siverhall och två kompisar på platsen, för att hoppa med skoter.

– Johan har hoppat tidigare, men jag såg direkt att han den här gången hade för hög fart. Han flög för långt, 25-30 meter, och landade på platt mark. Han landade hårt men höll sig kvar på skotern. Efter femtio meter stannade han och lade sig ner. Jag förstod direkt att det var allvarligt, och vi ringde ambulans, berättar Mattias Gunnarfeldt, en av de som fanns på platsen.

I landningen trycktes ryggen ihop på Johan, så måste det ha gått till, tror Mattias Gunnarfeldt.

Johan Siverhall har känsel i kroppen, han kan vicka på tårna och det tillåts han göra, berättar Maria Siverhall.

Familjen inväntar nu mer klarhet kring skadan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om