Tävlingsledaren Rolf Modigh och hans arrangörskollegor försökte flytta datumet för årets blodomlopp.
– Vi var livrädda att ingen skulle komma på en helgdagsafton, men de andra städernas arrangörer försäkrade oss att folk skulle komma.
Oron lade sig snabbt under onsdagskvällen när Skogsvallen fylldes av deltagare. Mellan 2300 och 2400 personer deltog i årets tävling. Konceptet är samma som tidigare; tre klasser, 10 och 6 kilometer löpning och en promenadklass tog sig runt Skurholmsfjärden och Björkskatafjärden. Sånär hade samtliga deltagare lämnat arenan innan den förste löparen klev över mållinjen.
– Jag skulle egentligen inte sprungit, men det var en på min mammas jobb som fick ryggskott så jag fick rycka in, säger Samuel Viklund.
Strax efter kom Marisa Petterson i mål som första dam, hon sprang tillsammans med kollegorna från Tyréns och avrundade lördagens halvmara med 6 kilometer Blodomlopp.
– Jag fick en dålig plats i starten så jag fick jaga hela vägen, men det var roligt, säger hon.
Hon har varit blodgivare tidigare och planerar att bli det igen.
– Folk behöver blod och om jag kan hjälpa till så vill jag göra det, min svägerska har pratat om att göra det och då lovade jag att följa med.Det var alltså ett gäng tävlingsinriktade som deltog i loppet, men de allra flesta var där för den glada stämningen och den goda gärningen. Tunaskolans Särskola hade nio representanter som samlats ihop av "hälsoinspiratören" i gänget, Kristina Segerlund.
– Vi vill ge blod för att det är ett enkelt sätt att hjälpa till och för att man själv kan behöva det i framtiden. Sedan är Blodomloppet ett jättehärligt sätt att umgås.
Flera i gänget har varit i behov av blod och vet hur viktigt det var för dem att det fanns att tillgå.
– Jag behövde blod när jag var 19 år, för mig handlar det om att ge tillbaka, säger en annan i gänget, Kristina Hagelind.