Fin sits på universitetet

I onsdags satt man vackert på Luleå tekniska universitet. Det var då final i en stoltillverkartävling för årskurserna sju och nio i grundskolan i länet.  Under våren har grundskoleelever runt om i Norrbotten kvalificerat sig i konsten att bygga en stol.

STOLDESIGN. Det här stoltillverkarlaget kommer från Bolagsskolan i Kiruna. Från vänster Emil Stålnacke, Joakim  Fjällborg, Frida Uusitalo och Madelene Kemi.

STOLDESIGN. Det här stoltillverkarlaget kommer från Bolagsskolan i Kiruna. Från vänster Emil Stålnacke, Joakim Fjällborg, Frida Uusitalo och Madelene Kemi.

Foto: Eija Dunder

LULEÅ2008-05-15 06:00
På onsdagen fanns 16 lag från Kiruna, Gällivare, Malmberget, Hakkas, Muodoslompolo samt Junosuando, på plats för att tävla. Inbjudare var Luleå tekniska universitet i samarbete med Teknikens hus och landstinget. Wellpapp
Uppgiften i finalen har bestått av att bygga en stol i wellpapp efter egen ritning med hjälp av kartong och tejp, skärknivar och linjaler. Det byggdes friskt under den stipulerade tiden 1,5 timmar. Ett av lagen snodde ihop en tron i rött och med "hermelinbräm", en något ranglig historia befarade laget bestående av elever från Bolagsskolan, Joakim Fjällborg, Emil Stålnacke Madelene Kemi samt Frida Uusitalo. Men en stol blev det i alla fall. Övriga lag hade också förfärdigat fantasifulla skapelser som bedömdes av en jury. Vinnare fick tårta, och T-shirts.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om