Farlig bussincident- släpades med

Håkan Engman och hans familj skulle åka hem med LLT:s raketbuss - då gick allt fel.

Lång och farlig bussfärd. Håkan Engman och han dotter Hanna 10 år samt sambo fick en lång och ofrivillig promenad från bussen på Nyårsafton. Och de blev även vittne till en incident som hade kunnat sluta illa.  Här på hållplatsen på Edeforsgatan där de inte fick kliva av.

Lång och farlig bussfärd. Håkan Engman och han dotter Hanna 10 år samt sambo fick en lång och ofrivillig promenad från bussen på Nyårsafton. Och de blev även vittne till en incident som hade kunnat sluta illa. Här på hållplatsen på Edeforsgatan där de inte fick kliva av.

Foto: Elsa Rensfeldt

Luleå2015-01-01 11:48

–Vi hade varit på fyrverkerierna i norra hamnen och skulle kliva av nattbussen nummer 401 på Edeforsgatan och före oss så stod ett par unga killar. Men chaufören hade något problem med dörren som inte ville gå upp. Grabbarna blev väl desperata så dom tryckte upp dörrarna med handkraft och hoppade ut, dörrarna gick igen och då fastnade den sista killen med ena armen i dörren och bussen började köra så att han kom att släpas efter bussen, berättar Håkan Engman vilken också hade velat gå av på nämnda hållplats.

Han berättar att dottern Hanna också såg situationen och man ropade för full hals att chauffören skulle stanna men vederbörande körde bara vidare.

– Det var ju en farlig situation, killen som satt fast i dörren hade ju kunnat hamna under bussdäcken på ledbussen, säger Håkan Engman som dock berättar att efter en kort stund så lyckades mannen slita ut sin arm. Bussen fortsatte trots att familjen Engman gjorde klart att de ville stiga av.

- Inte förrän vid Shell vid Hertsövägen fick vi möjlighet att kliva av. Då var vi rätt långt hemifrån och min sambo som har problem med reumatism och har svårt att färdas fick det jobbigt med att gå i halkan hela vägen tillbaka, säger Håkan Engman. Tillika förklarade dottern Hanna 10 år att hon aldrig skulle åka buss mera.

– Hon tyckte det var obehagligt säger pappa Håkan och Hanna instämmer.

Håkan Engman har mailat LLT och påtalat händelsen som han menar måste lyftas:

– Det var väldigt visserligen väldigt stojigt i bussen och chauffören verkade nervös redan från start. Men det hjälper inte, säkerheten är ju viktig. Chauffören borde ha stannat bussen och erbjudit passagerare att gå av via förarplatsen. Nu blev det helsnurrigt och farligt. Killen som fastnade hade kunnat råka riktigt illa ut om han hamnat under däcken i det hala väglaget säger Håkan Engman.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om