Får vi be om största möjliga tystnad?

För nittonde året i rad håller Unga Örnar sin cirkusskola i Luleå. Och intresset håller i sig. I fredags var det dags för uppvisning.

Hej hej. Koordination, motorik och att utveckla sin kropp är några av sakerna som lärs ut under cirkusveckan.

Hej hej. Koordination, motorik och att utveckla sin kropp är några av sakerna som lärs ut under cirkusveckan.

Foto: Petra Isaksson

Luleå2015-06-26 17:53

Under en vecka har nästan 60 barn och ungdomar fått sig grundläggande cirkuskonster på Hertsöskolan i Luleå. Akrobatik, trapetser och jonglering är några av konsterna som cirkuseleverna fått prova på. I fredags förmiddag var det då upp till bevis. Ett hundratal föräldrar och anhöriga hade sökt sig till skolans gymnastiksal för att se barnens efterlängtade uppvisning.

Ett av barnen som verkar trivas mest på scen är sjuårige Theodore Hedkvist. Han lyser upp inför sitt tygnummer, vänder sig upp och ner och tar sedan emot publikens jubel. Pappa Patrik Hedkvists stolthet lyser igenom och han berättar att sonen är så entusiastisk att han redan övertalat föräldrarna om att hänga upp tyger hemma.

– Det har varit jättekul, vi har provat på allt, roligast var att uppträda, säger Theodore efter uppvisningen.

Cirkuspedagogen Daniel Oja på Cirkus Cirkör poängterar att det viktigaste ändå inte är de tekniska kunskaperna:

– Det som är så bra med cirkus är att det finns inget tävlingsmoment, det är bara lustfyllt och alla hittar något att bli bra på. Vi stimulerar samarbetsförmånga, tilliten och självförtroendet, säger Daniel Oja.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om