Familjekärror med 500 hästkrafter – fordonsmarknaden är här

Sportbilar, familjekärror och gamla nostalgiska vrålåk. Luleå Fordonsmarknad har dukat upp för helgen – och under fredagen var alla stora bilmärken på plats.

Sunny Narula, säljare på Tesla, visar Christoffer Sundström, säljare på Norrbottens Media, hur man öppnar dörren på Tesla.

Sunny Narula, säljare på Tesla, visar Christoffer Sundström, säljare på Norrbottens Media, hur man öppnar dörren på Tesla.

Foto: Jimmy Landström

Luleå2018-05-25 16:46

0–100 på 3,8 sekunder med en familjebil. Porsche Panameras senaste bidrag Turbo Sport Turismo är något i hästväg.

Dessutom har de plockat med sig någon av de mer sportiga tvåsitsvarianterna till årets fordonsmarknad.

Och de har gjort succé i norr.

– Porsche är här för att Norrbotten är en extremt bra marknad för oss. Vi gick igenom fjolårets siffror och Norrbotten är vår bästa marknad, säger Erik Lerner, säljare på Porsche Center i Umeå.

Hur kommer det sig?

– Det finns ett bilintresse, gott om kapital och man är medveten om sin produkt och värnar om att åka lite trevligare än i en standardvagn. Det passar bra för oss att visa upp vårt segment, menar Lerner.

– Vi är i ett stort geografiskt område och istället för att folk ska behöva köra ned till Umeå kommer vi upp hit och visar upp oss istället.

På plats finns även elbilen Tesla med bland annat Model X 100, vilket är en familjesuv som ljudlöst tar dig cirka 50 mil på en laddning och gör 0–100 under fem sekunder.

– Vi är här för tredje året i rad. Vi tycker att det är väldigt roligt att vara så långt uppe i Sverige. Närmaste butiken är i Stockholm i dag, så vi reser väldigt mycket och visar upp oss, säger Sunny Narula, sales advisor, Tesla.

Hur är marknaden här uppe för er?

– Väldigt bra. Den växer oerhört snabbt.

Vad hoppas ni med Luleå Fordonsmarknad i helgen?

– Mycket provkörningar, visa bilarna och få ut att vi är här.

På plats finns även bland andra amerikanska muskelpaketet Mustang med en 5,0-liters V8.

– Vi vill visa våra bilar i och med att vi är den nordligaste butiken i Sverige, Stefan Nilsson, säljare, Carstedts Bil Umeå.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om