Fajita - lättburen festivalmat
Gott att äta och lätt att bära med sig. En perfekt festivalmat oavsett hur man vill inta den. Det handlar om maträtten Fajitas.
En klar festivalsuccé. God, lätt att äta och enkel att ta med. Fajitas passar lika bra vid ett bord som framför ett musikuppträdande.Foto: Eija Dunder
Foto: Eija Dunder
När jag väl fått den upptäcker jag att det i stort sätt var samma sak som en tortilla. Fast med kyckling i stället för köttfärs.Det var dock en mycket positiv upplevelse. De i fajitakrydda stekta kycklingbitarna passade mycket bra till sallad och tortillabröd. Smaken var fyllig och god, lagomt kryddig. Dessutom var förpackningen perfekt för den här typen av arrangemang. Eftersom allt var ihoprullat så passade maten lika bra att sitta och ätas som att ätas stående eller gående.Med maten i hand kunde jag äta samtidigt som jag strosade runt inne på kalasområdet, som nu började fyllas med mer och mer folk, samtidigt som jag lyssnade på lite tung blues från ett av tälten. Smaklöst i botten
Om jag ska försöka betygsätta maten på en femgradig skala så måste det bli en fyra. Lite högre hade det kunnat bli om kycklingen varit bättre fördelad i hela Fajitan. Men nu låg den bara på toppen så efter att ha ätit upp hälften av rullen så var det bara sallad och bröd kvar. Då försvann en stor del av smaken. Det där extra stinget som den kryddade kycklingen gav fattades.I alla fall var det en mycket bra festivalmat. Oavsett hur man ville inta den.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!