– Sådana här händelser är fullständigt oacceptabla. Därför har vi också agerat, säger Louise Levin, informationschef vid Norrbottens flygflottilj. .
En av männen som misstänks varit inblandad i den påstådda våldtäkten har självmant valt att avsluta sin provanställning. De övriga två fick meddelande om att deras provanställning skulle upphöra. Under ledningens möte har man gått igenom Aftonbladets artikel gällande den påstådda gruppvåldtäkten och uppgifterna om att F21 dröjde med att polisanmäla. Efter mötet väljer man att korrigera uppgifterna i artikeln.
Louise Levin har under kvällen varit i kontakt med den utsatta kvinnan. Kvinnan uppger, enligt henne, att hon inte har varit i kontakt med Aftonbladet. Enligt informationschefen ska arbetsgivaren fått vetskap om den misstänkta gruppvåldtäkten under måndagen den åttonde februari (våldtäkten ska ha inträffat natten mot lördagen).
– Sedan rådfrågade vi våra jurister om det är vi eller den utsatta som ska göra en anmälan.
Dagen därpå (alltså under tisdagen) kom beskedet att kvinnan inte vill polisanmäla händelsen. I egenskap av arbetsgivare upprättades då en anmälan av Försvarsmakten.
– Så egentligen handlar det inte om tre dygn innan vi upprättade en anmälan, utan om två och en halv timme, resonerar Louise Levin.
Att flottiljchefen skulle ha bekräftat att kvinnan fått juridisk hjälp av Försvarsmakten väljer man att dementera.
– Han har bara ha sagt att hon blivit erbjuden hjälp och stöd, säger Louise Levin.