I tio år har kockparet Simon och Emma Laiti ägt och drivit Hemmagastronomi i Luleå. Under de här åren har verksamheten huserat i den 350 kvadratmeter stora lokalen i Norra hamn. I veckan signerade dem ett nytt tioårskontrakt och samtidigt blev grannlokalen, 400 kvadrat, ledig vilket innebar nya möjligheter för företaget.
– Nu kan vi förverkliga våra drömmar och skala upp och utöka Hemmagastronomi. Totalt blir det en nästan 800 kvadratmeter stor gastronomisk mötesplats med matbar, deli, bageri, mat och dryckevent, säger Simon Laiti.
Lokalen ska byggas om helt och hållet för att anpassas till verksamheten. Planen är att öppna nya Hemmagastronomi i månadsskiftet juni/juli i år.
– Jag och Emma ser verkligen fram emot att äntligen få göra det här. Vi har egentligen haft de här tankarna redan från start. Det har legat och grott och nu är tillfället perfekt, säger Simon.
I dag arbetar 22 personer i företaget men i och med expansionen kan siffran stiga.
– Det är tack vare vårt enormt duktiga team, våra fina producenter i länet och våra gäster som det här är möjligt.
Hur ser matintresset ut i Luleå i dag?– Det har växt otroligt mycket under senare år. Det är en fantastisk stad som vi lever i, vi märker att det börjar bli en storstad. Man äter inte enbart ute på fredag och lördag utan kan lika gärna göra det en onsdag eller tisdag.
Sabina Nilsson