En mässa för begagnat

Ett smörgåsbord för den miljömedvetne, prylälskaren och ekonomisk lagde. Vi talar förstås om Pryl-mässan i Arcus som ägde rum i lördags.

BRA AFFÄR. Från Åby i Västerbotten kommer unga säljaren Josefin Åström. Hon gjorde bra affärer genom att sälja gamla leksaker.

BRA AFFÄR. Från Åby i Västerbotten kommer unga säljaren Josefin Åström. Hon gjorde bra affärer genom att sälja gamla leksaker.

Foto: Roland S Lundström

Luleå2013-10-26 15:56

– Det är väldigt mycket folk, som vanligt, säger mässgeneralen Anders Björkén som beräknade att cirka 5000 besökare minglar omkring i hallen.

Det är 21 året i rad som den populära mässan ordnas och den lockar folk inte bara från närområdet utan från grannlänet och grannländerna Finland och Norge.

– Det här har ökat de sista fem åren och varför det är så populärt, ja folk har anammat det här med återanvändning, säger Björkén.

I år liksom tidigare år ligger antalet utställare på runt 350 och här finns det mesta utom tunga möbler och dyra musikanläggningar, typ.

– Barnkläder går väldigt bra och småsaker, säger Anders Björkén.

Fyndat hade bland andra kompisarna Marie Eriksson och Marie Wårell gjort. De kom bärandes på en klassisk barnstol som Marie Wårells kommande lilla bebis ska få använda när den anländer i januari.

– Bra köp för 100 kronor konstaterade den blivande mamman.

Ingrind Lindberg hade fyndat ett par fina längdskidor med tillhörande skor till barnbarnet Vilhelm 12 år.

– Hundra kronor! Nya kostar väl några tusen, konstaterade mormor nöjt.

Maria Torneus från Alvik kom bärande på ett fint gammal fönster med spegelglas i.

– Jag har gett 300 kronor, lite dyrt, jag ångrar mig nästan men det är visst ett riktigt gammalt fönster så.. Jag ska ha det på väggen i vardagsrummet berättade hon.

Ända från Åby i Västerbotten kom unga försäljaren Josefin Åström, hon lyste upp mässan med sitt hår i flera starka färger, och affärerna gick lika lysande:

–Jag säljer gamla leksaker och det har gått fint. Pengarna ska jag använda till att ha lite trevligt för, berättade Josefin.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om