En anhållen efter väpnat rån mot butik på Skurholmen

En man i 25-årsåldern greps strax efter lunchtid på onsdagen, misstänkt för ett väpnat rån mot Ringgatans jourlivs på Skurholmen. ”Två poliser höll honom i varsin arm”, säger ett vittne. Mannen anhölls också senare under onsdagen.

Den misstänkte mannen är i 25-årsåldern och greps på Grangatan på Skurholmen strax innan klockan 13.

Den misstänkte mannen är i 25-årsåldern och greps på Grangatan på Skurholmen strax innan klockan 13.

Foto: Läsarbild

Luleå2021-07-28 11:48

Rånet ska ha utförts av en man med svart munskydd och keps. En uppgiftslämnare berättar att rånaren bara ska ha kommit över några hundralappar.

Polisen larmades om rånet klockan 10.42 och flera polispatruller ryckte ut till butiken på Skurholmen, där personal tryckt på överfallslarmet i kassan. Enligt polisen skadades ingen person fysiskt, men mannen var beväpnad och tvingade till sig kontanter innan han enligt uppgift till polisen lämnade platsen på cykel.

Ett vittne, Samuel, som bor i området beskriver hur polisinsatsen utvecklade sig och växte.

– Jag var i mitt hus och käkade lunch så blåste en civil polisbil förbi i full fart. När jag sen hörde helikoptern så förstod jag att något var på gång och då gick jag ut och kollade, säger han.

Polisen hade då spärrat av området med sex eller sju olika polisbilar och även kallat in hundförare som sökte av området efter den misstänkte gärningsmannen.

– Jag kände mig inte orolig. Det var en stor insats så man förstod ju att polisen tog det på allvar. Jag var faktiskt i butiken senast igår kväll. Nu lär den väl stängas ett tag igen. Det är ju inte första gången de blir rånade, säger Samuel.

Efter det väpnade rånet inleddes ett intensivt sökande med polishelikopter i luften och ett flertal polispatruller på marken. Klockan kvart i ett blev en boende på Skurholmen vittne till hur flera poliser grep en man på Grangatan. Han berättar att det plötsligt var fullt med poliser i området och att han såg en man i grå shorts som satt lutad mot en husvägg innan han greps och fördes bort i en polisbil.

– Jag såg att de förde in killen i en bil, två poliser höll honom i varsin arm, säger vittnet.

Polisens jourhavande förundersökningsledare Emil Snäll bekräftade därefter uppgiften:

– En person har frihetsberövats. Nu ska vi fortsätta att göra en platsundersökning och teknikerna är på väg ut till brottsplatsen.

Stämmer den gripne överens med signalementet ni gick ut med?

– Ja, det gör det. Jag vet inte hur vi fick in uppgifterna om var han befann sig, om det var allmänheten eller via polispatrullerna själva.

Emil Snäll vill inte uttala sig om personen bar på något vapen.

– Det kan jag inte kommentera då det kan riskera utredningens gång.

Mannen anhölls senare på onsdagskvällen av åklagare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!