Dricka semla – här testar krogprofilen nya trenden: "Kaloribomb"

En variant av det klassiska bakverket semla är här.
Det är en semmel-milkshake toppad med en munk och grädde.
– Det känns som en riktig kaloribomb, säger Chris Kidd, driftschef restaurang/event på Luleå stadshotell.

Om Chris Kidd ska välja mellan en semmel-milkshake och vanlig semla på fettisdag 4 mars så blir det en vanlig semla. "Jag tycker semlor är gott. Vem gillar inte grädde? Men jag tror ungdomarna kommer tycka den här är lite kul", säger han.

Om Chris Kidd ska välja mellan en semmel-milkshake och vanlig semla på fettisdag 4 mars så blir det en vanlig semla. "Jag tycker semlor är gott. Vem gillar inte grädde? Men jag tror ungdomarna kommer tycka den här är lite kul", säger han.

Foto: Jessica Rosengren

Luleå2025-02-07 18:45

I konkurrensen om semmelkunderna kommer ständigt nya varianter. Genom åren har både hjortronsemlan eller semmelwrap passerat.

Chris Kidd tar sig an uppdraget att testa Max nya lyxshake med smak av semla.

– Alla som tävlar med semlor, är om vem som gör den bästa degen, bästa fyllningen ... De har nått en viss gräns av vad en semla kan vara. Det här med en roligare twist tror jag är en bra försäljningsgrej, säger han.

undefined
"Locket smakar som en kanelmunk med lite kardemumma", säger Chris Kidd.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!