Fredrik Johansson kommer närmast från Sunderby folkhögskola, där han ansvarat för både restaurangen och hotellet. På meritlistan finns också tio års erfarenhet som restaurangchef på Stuk. Han är även delägare i Café La Vaché samt ytterligare fyra kaféer i Luleå.
I grunden är han utbildad kock, även om han numera beskriver sig som "en skrivbordskock".
– Jag ansvarar för all service på folkhögskolan. Det innebär att jag inte hinner med mer än att komponera menyn och våra duktiga kockar får tillaga rätterna, betonar Fredrik Johansson.
Live restaurangen drivs av Basket Arenabolaget AB, som hade ett tiotal sökande till tjänsten som restaurangchef.
– Det har varit en spännande rekryteringsprocess där valet föll på Fredrik Johansson för att han har en gedigen bakgrund som passar uppdraget, säger David Jones, ordförande i Basket Arenabolaget AB.
De senaste tre åren har de röda siffrorna i bokslutet vänt till ett ekonomiskt överskott som delats ut till restaurangens ägare, Luleå Basket och BC Luleå.
David Jones pekar ut den förre verksamhetschefen Chris Kidd som förklaringen till vändningen.
– Det är tuff konkurrens i den här staden. Vårt ekonomiska resultat hänger mycket på hur vi lyckas med våra konferenser och event. Den sidan hoppas vi att Fredrik Johansson ska hjälpa oss att utveckla ytterligare, säger David Jones.
Fredrik Johansson tillträder sitt nya jobb efter årsskiftet.