Diös om tidspressen: "nog blir det en utmaning"

Diös tror sig hinna med att bygga om lokalerna, så att skolan kan öppna till höstterminen 2019, fastän man ännu inte har något bygglov.

Diös jobbar vidare med skolprojektet i Södra hamn säger Johan Lång, affärschef Luleå.

Diös jobbar vidare med skolprojektet i Södra hamn säger Johan Lång, affärschef Luleå.

Foto: Per Öbom

Luleå2018-09-21 05:30

I veckan har fastighetsägaren Diös haft ett krismöte med Luleå kommun för att diskutera hur man ska gå vidare med skolprojektet i Södra hamn. Länsstyrelsen har framfört en rad invändningar mot den föreslagna skolverksamheten, som man anser olämplig i området, bland annat därför att skolgården blir för liten.

– Vi tycker att det är en lämplig placering med de förutsättningar som området har. Vi är tidigt ute i områdets utveckling, det är klart att det kan vara problematiskt men vi tycker inte att det är ett sämre område att ha skola där än Vattenfalls kontor, säger Johan Lång, affärschef Diös Luleå.

Han säger vidare att bolaget tittar på invändningarna som länsstyrelsen har framfört.

– De kommer vi att addressera, säger Johan Lång.

Hinner ni med så att skolan kan öppna hösten 2019?

– Det är fullt möjligt att hinna med, men varje gupp på vägen är inte bra på en redan tajt tidplan. Vi kommer att kunna göra rena underhållsbehov oavsett om vi har bygglov eller inte, men visst, nog blir det en utmaning. Vi klarar inte av hur många gupp och förseningar som helst, säger Johan Lång.

Diös ska ha en återträff med kommunen inom kort.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!