Dieseltjuvar greps på bar gärning

Natten mot onsdag greps två personer av polisen på bar gärning i Morjärv misstänkta för att ha manipulerat bränslepumparna vid en mack i byn.Misstankar finns att de gripna har ett samband med de bedrägerier som på gått under sommaren, då diesel för 100.000-tals kronor har försvunnit.

LULEÅ2007-12-06 16:19

Norrbottens-Kuriren uppmärksammade problemet med dieseltjuvar för en tid sedan. Då handlade det om stölder mot lastbilar och farmare knutna till åkerier. Bara på transportbolaget Schenker AB i Luleå försvann diesel för miljonbelopp varje år visade granskningen.
Åkare berättade att de var helt övertygade om att stölderna var organiserade.
I och med polisens genombrottet i tisdags natt i Morjärv får problematiken ännu ett ”ansikte” när det gäller dieselstölder. Misstankarna har funnits under sommaren att någon har manipulerat tankarna på en rad bensinstationer i länet på grund av att stora mängder diesel har försvunnit.
Enligt polisen finns misstankar att bensinstationerna har blivit av med diesel till ett värde av 100.000-tals kronor. Inventering av lagren pågår.
Efter att de två personerna tog på bar gärning i Morjärv har ytterligare en person gripits, skäligen misstänkt för inblandning i det som i dagsläget rubriceras som bedrägeri.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om