"Det går ju bra för oss"

- Nej, oron är inte särskilt stor, det går ju så bra för oss i Luleå. Vi tar ju hela tiden marknadsandelar gentemot alla de andra bredbandsaktörerna.  Ann-Christin Larsson, innesäljare på bredbandssidan hos storvarslande Telia är hoppfull om situationen trots att arbetsgivaren nu aviserat att 1.200 i Sverige kan få gå.

INTE OROLIG. "Vi får inte ta ut oron i förskott", tyckte  regionalkontorsansvariga Lena Westerberg. Här i samtal med en kund.

INTE OROLIG. "Vi får inte ta ut oron i förskott", tyckte regionalkontorsansvariga Lena Westerberg. Här i samtal med en kund.

Foto: Petra Isaksson

LULEÅ2009-01-14 06:00
- Men det är klart man fattar ju ingenting när varslet kom och vi fick ju dessutom veta det via media på webben. Nog hade vi väl kunnat få informationen först, säger Ann-Christine Larsson, 55 år, som arbetat fem år som innesäljare på bredbandssidan, den verksamhet inom bolaget, som sägs bli värst drabbat av nedskärningarna.- Jag förstår inte varslet, för det går ju bra för oss. och jättebra här i Luleå på support, sälj och mobil. Vi vinner ju hela tiden marknadsandelar gentemot andra bolag, säger hon frågande.580 i länet
Facket är igång och förhandlar, det handlar bland annat om uppsägningstider. Hur varslet slår över landet vet inte Larsson och hennes arbetskamrater.Totalt i Norrbotten finns närmare 580 anställda inom Telia, inom olika verksamhetsområden, bredband, kundtjänst, kundsupport för telefoni och bredband.- Jag tror vi klarar oss, säger Ann-Christine Larsson lite besvärjande. Inte lika hoppfull
Hon är just på väg ut på lunch med arbetskamraten, Ulrika Forsberg 20 år, Hon är inte lika hoppfull som sin äldre fastanställda kollega:- Nej, jag är bara vikarie. Jag började i maj och har vikariat till 31 mars, säger Ulrika Forsberg som upplever att det ser lite dystert ut med framtidsutsikterna i branschen.Det stora varslet som alltså kom sent på måndagkväll var planerat sedan ett år tillbaka. I februari 2008 aviserade koncernen ett effektiviseringsprogram som totalt handlade om 2.900 tjänster, av dessa två tredjedelar i Sverige. Fram till tredje kvartalet i fjol 2008, har redan cirka 1.300 anställda i Sverige och Finland lämnat företaget som en del av det programmet.I måndagens artikel om varslet kommenterade Elof Isaksson, ordförande i Teleklubben i Norrbotten och Västerbotten:"Det finns inga siffror på hur olika delar av landet berörs. Vi kommer att gå efter Las-reglerna. Jag hoppas att vi ska kunna konstatera att det här varslet var väl tilltaget", sade Elof Isaksson till Kuriren.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!