De satsar på hela Sverige

De startar i Luleå och om fem år hoppas de att deras restaurangkoncept finns på tio olika platser runt om i Sverige.

Satsar spanskt. Fyra av de fem som står bakom den nya tapasrestaurangen. Från vänster Jaokom Olausson, kökschef, Simon Wanler, vd, Brolle, delägare och Hans Wanleer, delägare. Saknas gör Kent Forss

Satsar spanskt. Fyra av de fem som står bakom den nya tapasrestaurangen. Från vänster Jaokom Olausson, kökschef, Simon Wanler, vd, Brolle, delägare och Hans Wanleer, delägare. Saknas gör Kent Forss

Foto: Göran Ström

Luleå2015-04-29 20:38

Videon är inte längre tillgänglig

I måndags blev det känt att Kjell Wallmark Jr, mera känd som Brolle, var en av personerna bakom en ny tapasrestaurang i Luleå. Med i satsningen är även Hans Wanler och Simon Wanler, som tillsammans driver Maid hemservice, Kent Forss och Joakim Olausson. Den sistnämnde ska fungera som kökschef på restaurangen.

– Jag och Brolle är gamla barndomskompisar och säkert i tio års tid har vi pratat om att ge oss in i restaurangbranschen. Men det har inte stämt i tid, ingen lokal och inte rätt koncept. Då vi hittade den här lokalen föll alla bitar på plats, berättar Simon Wanler, som ska fungera som vd för restaurangbolaget.

Konceptet de satsar på är en renodlad spansk tapasrestaurang där man själv plockar sina tapas. Varje tapas har en tandpetare nedstucken och då man betalar visar man hur många tandpetare man har.

– Vi ska ha spanska råvaror, spansk cava, vin från Spanien och öl från spanska microbryggerier, berättar Simon Wanler.

Tanken är att restaurangen i Luleå ska bli deras flaggskepp och den de visar upp för franchisetagare som vill starta upp restauranger med samma koncept.

– Förhoppningsvis finns det tio restauranger om fem år. Vi tänker oss orter som både är lite större och lite mindre än Luleå, säger Simon Wanler.

Någon musikrestaurang blir det dock inte, trots Brolle medverkan.

– Jag ska vara med och bolla idéer och tanker, säger Brolle.

De vet vad restaurangen ska heta. Men då de ännu inte fått klartecken från Bolagsverket, vill de inte säga det. Om allt går enligt planerna öppnar de under sensommaren.

Tapas

Tapas kan vara allt möjligt. Vanligast är skivor med olika sorters ost och skinka, tillagade grönsaker, friterad fisk och skaldjur i marinad. avancerad.

Bland klassiska tapas finner man pata negraskinka, spansk tortilla (potatisomelett som serveras kall eller varm), friterade calamares, pan con tomate, pimientos de Padrón, chipirones a la plancha, ensaladilla rusa, patatas bravas, gambas al ajillo, boquerones en vinagre, kroketter fyllda med t ex skinka eller kyckling.

Källa: Wikipedia

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om