De protesterar mot Israels attacker

På onsdagen hölls en manifestation mot Israels agerande i Gaza. Medverkade gjorde nätverket förenade Palestinavänner, Miljöpartiet och palestinsk ungdomsrörelse.

Sheymáa Baradi från Palestinsk ungdomsrörelse uppmanar till bojkott av israeliska produkter.

Sheymáa Baradi från Palestinsk ungdomsrörelse uppmanar till bojkott av israeliska produkter.

Foto: Petra Isaksson

Luleå2014-07-16 16:30

Luleå

Den senaste tidens uppblossningen av konflikten mellan Israel och Palestina har engagerat många. Tusentals raketer har skjutits över gränserna och hundratals har hittills dött. De senaste veckorna har demonstrationer hållits på flera håll i landet till stöd för den palestinska befolkningen med uppmaningar om bojkott av israeliska produkter. I lördags protesterade cirka 1000 personer på Medborgarplatsen i Stockholm under parollen "Det är nog nu Israel". Under onsdagen hölls en manfestation utanför Strand galleria på storgatan, arrangerad av nätverket Palestinavänner. Även på lördag kommer en manifestation att genomföras. Miljöpartiets Annika Eriksson och representanter från Palestinsk ungdomsrörelse medverkade på manifestationen.

– Jag har vänner där och är orolig för dem, det viktigaste nu är att jobba kollektivt och göra det vi kan härifrån. Det kan vi göra genom att bojkotta israeliska varor, säger Adnan Aldibisi, styrelseledamot i Palestinsk ungdomsrörelse.

Annika Eriksson (mp) citerade sitt språkrör Åsa Romson och partiets utrikespolitiske talesperson Valter Mutt som i en artikel på DN-debatt föreslår att Sverige bör arbeta mer aktivt för en fredsprocess mellan israeler och palestiner. De vill se en Stockholmskonferens för lösningnar på problemen kring vatten och energi i Mellanöstern.

– Det är förskräckligt det som sker nu och Sverige bör ta initiativ för en fredskongress, säger Annika Eriksson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om