De öppnar restaurang i Kuststad

Två restauratörer med mångårig erfarenhet i branschen kommer att starta restaurang i de nybyggda lokalerna i Kuststad i Södra hamn i Luleå. "Det blir good dining. Vi vill göra gott", säger den ena ägaren Pia Huuva.

Mari Wigren och Pia Huuva är i färd med att öppna restaurang i Kuststad. Jag och Mari har haft spånerier under ganska lång tid att gör någonting tillsammans", säger Pia Huuva.

Mari Wigren och Pia Huuva är i färd med att öppna restaurang i Kuststad. Jag och Mari har haft spånerier under ganska lång tid att gör någonting tillsammans", säger Pia Huuva.

Foto: Lars-Göran Norlin

Luleå2020-08-25 13:51

Det var inte helt säkert att det skulle bli just Mari Wigren och Pia Huuva som skulle öppna restaurangen och förhandlingar har pågått ett tag. 

– Vi fick första förfrågan precis när corona slog till i Sverige. Det var i mars och då var jag kanske inte så positiv. Men Nåiden var som ändå på, så då kände jag att nu ringer vi Pia och så blev det av, säger Mari Wigren. 

– Jag och Mari har haft spånerier under ganska lång tid att gör någonting tillsammans och lägga våra erfarenheter och kunskaper och visioner i samma ryggsäck, säger Pia Huuva.

Coronaläget har varit ett orosmoment, men det har inte hindrat dem. 

– Vi har corona och vi måste anpassa sig efter det men människor vill ändå gå ut och äta. Men det är klart att vi tar säkerheten på allvar även för gästerna som kommer hit. 

De hoppas på att kunna öppna i slutet av oktober, men det beror på hur pandemin utvecklar sig den närmaste tiden. 

– Jag tror att inom en månad så vet vi i Luleå och Norrbotten hur hårt det här slår ut och om vi kommer att få en andra våg. Det är lite det som styr om vi satsar på oktober eller november så det är efter det vi går, säger Mari Wigren.

Menyn är inte helt satt ännu, men Mari Wigren har ändå tydliga tankar om vad det kan bli. 

– Det är mest fokus på fisk och skaldjur, givetvis även kött och vegetariskt. Vi kommer att använd oss av naturen runt omkring oss. Det är det som kommer att hamna på tallriken. Men det kommer inte att bli skaldjursplatåer – det lovar jag. Utan det blir annat spännande. 

– Det blir finlir men inte helt renodlad fine dining, säger Mari Wigren. 

– Det blir good dining. Vi vill göra gott, säger Pia Huuva.  

undefined
Pia Huuva och Mari Wigren har mångårig erfarenhet i restaurangbranschen.

När restaurangen slår upp portarna kommer man att kunna ha 45 sittande gäster och tanken är att sedan utöka. 

– Men vi kommer aldrig att ta in mer än 60 gäster, säger Mari Wigren och fortsätter: 

– Väljer man att komma hit och äter så ska man inte tro att det tar en kvart utan det kanske tar två och en halv timme. 

– Det här är en unna sig plats, en unna sig restaurang, säger Pia Huuva.

Utöver middagar och luncher kommer man också erbjuda take away-luncher och restaurangen kommer också att inrymma en butik där man kommer att sälja matvaror och andra saker med lokal prägel. 

– Vi tycker också det ska vara en plats där man kan bli inspirerad. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!