Luleå.
Under Kuriren kartläggning har problemet blottlagts: det råder delade meningar om hur hanteringen av misstänkta knarkförsändelser ska genomföras.
Personal som arbetar på de butiker och kiosker som är postombud tror att stenhård sekretess råder kring paket och försändelser.
Denna verklighet uttrycker de för Kurirens utsända och genom Lena Aronsson, ordförande på fackförbundet Handels i Norrbotten.
– De får inte meddela polisen och de får inte meddela föräldrar, säger Aronsson.
Nu finns det en annan verklighet.
Det berättar Ulf Hellström, ombudsansvarig på Posten.
– Om någon misstänker brott eller att det är några oegentligheter kring en försändelse har de möjlighet att tipsa polisen, säger Ulf Hellström när Kuriren når honom tidigt under fredagen.
Så långt är det klara besked.
Men om preparatet som skickats ännu inte har narkotikaklassats? Vad gäller då?
– Det är oklart och ett gränsland och jätteknepigt. Man önskar att man kunde begära legitimation. Men eftersom det inte står på paketen var det är, så går det ju inte att begära det, säger Lena Aronsson.
Vid ett otal tillfällen har Handels ordförande i länet fått höra berättelser om svåra beslut som personal ställts inför.
– De har blivit lagliga knarklangare eftersom de har post i butik och är skyldig att leverera ut paketen. Det är jättefrustrerande. Du kanske själv har barn i den åldern, det kanske är kompisar till dina barn. Eller så känner du föräldrarna och så kan du inte berätta, säger Lena Aronsson och fortsätter:
– Det är hemskt. Det finns exempel där 12-13-åringar har hämtat ut droger och sedan gått på kundtoaletten och kommit ut påverkade.
Kuriren söker Ulf Hellström under fredagseftermiddagen för en kommentar om vad som gäller i de fall preparaten ännu inte har narkotikaklassats. Men utan att lyckas nå honom.