De flyttar in i gamla Arbetsförmedlingen

Diös har fått en ny hyresgäst i lokalen som Arbetsförmedlingens tidigare huserade i. Byggnadens ska renoveras, en gymnastiksal ska byggas och en skolgård ska fixas – för nu flyttar internationella skolan in.

Foto:

Luleå2018-06-29 09:41

Internationella engelska skolan har skrivit på ett hyresavtal med Diös som sträcker sig 20 år in i framtiden. De beräknas kunna flytta in i kvarteret Staren redan hösten 2019. Affärschefen på Diös är nöjd över det påskrivna avtalet:

– Vi har haft en pågående dialog, med Engelska Skolan, om en möjlig etablering i Luleå under en tid och det känns riktigt bra att det nu blir av. Att vi hyr ut till IES bidrar till att skapa ett attraktivare utbud och utvecklar både centrum och Luleå som stad, säger Johan Lång.

I Södra hamn, där IES ska öppna, pågår dessutom stor utveckling genom exempelvis nyproduktion av bostadsrätter.

Innan inflyttningen ska fastighetsägarna Diös hinna göra en del ombyggnationer. Den 4 500 kvadratmeter stora lokalen har inte använts som skollokal tidigare, därför måste det byggas allt från undervisningsrum, till en gymnastiksal och en skolgård för att totalt 18 klasser ska få plats. Förutom anställningar för renovering och ombyggnad kommer skolans etablering leda till ungefär 40 nya arbetstillfällen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om