De firar tio år – ändrar utbudet

Shop in Lapland firar tio år i Kyrkbyn, Gammelstad. Och i samband med helgens firande ändrar butiken utbudet. "Det har gått vansinnigt fort", säger delägaren Gunilla Burman.

Curt och Gunilla Burman (Arkiv).

Curt och Gunilla Burman (Arkiv).

Foto: Pär Bäckström/pbfoto.se

Luleå2017-12-01 15:57

Till en början sålde Shop in Lapland konst och skulpturer från Norrbotten och Lappland. I dag erbjuder de smycken, tennarmband, sameslöjd, hjortron- och renköttsprodukter. I samband med helgens 10-årsjubileum förändrar de nu sitt utbud. Framöver kommer de även att erbjuda design från hela Norden.

Gunilla Burman är delägare av butiken.

– Det känns väldigt roligt och de här tio åren har gått fort, vansinnigt fort. Det är svårt att förstå att det är över tio år.

Hur är det att driva butik i Kyrkbyn?

– Det är en fantastisk mötespunkt för många olika nationaliteter och här är turister året om. Sedan är de stora massorna under sommaren. Det är kul att varje sommar se när första husbilen för säsongen kommer, de första sommarturisterna. Att få följa turisterna och utvecklingen i världen, hur omsättningen i butiken påverkas när det går bra i EU, och sämre i olika länder. Man ser det tydligt på vilka nationaliteter som kommer och besöker.

Dela med dig av några minnen.

– Vi har fått sälja väskor till ett museum i Japan för några år sedan, det var jättekul. Sedan brukar Maud Adams vara in varje sommar. En gång sålde vi ett älghorn till Schweiz. Det tog två dagar att spika ihop lådan. Nu har vi en tjugotaggare i butiken och jag bävar för att någon ska köpa den så att jag måste skicka iväg den, haha.

Gunilla Burman driver butiken tillsammans med Curt Burman.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om