De är Luleås bästa pizzeria

Kafelino har utsetts till Luleås bästa pizzeria av Onlinepizza. "Det viktigaste för mig är kvalité", säger ägaren Andreas Bagiaras.

Andreas Bagiaras, ägare av Kafelino i Luleå.

Andreas Bagiaras, ägare av Kafelino i Luleå.

Foto: Roland S Lundström

Luleå2019-01-13 18:00

Kafelino stenugnspizza är Luleås bästa pizzeria. En utnämning baserad på omdömen från mattjänsten Onlinepizza, där man inkluderat årets samtliga beställningar utförda av över en halv miljon aktiva kunder i Sverige.

– Det känns bra. Vi har kämpat i några år för att få toppenpizzor. Det viktigaste för mig är kvalité och det är den vi satsat på. Vi är den enda pizzerian som har stenugnsbakade pizzor, säger restaurangägaren Andreas Bagiaras.

Vad gör er så populära?

– Den pizza vi gör, gör vi från grunden. Mjölet som vi använder är 100 procent italienskt. Tomatsåsen gör jag helt själv. Vi kokar den i minst fyra timmar. Tomatsåsen gör hela grunden, när det kommer till ingredienser använder vi alltid färska råvaror, inga konserver.

På nyårsdagen gick ugnen varm då de sålde totalt 280 pizzor.

– Det var full fart från 10 till 22. Annars säljer vi mest på helgerna. Men det är inte bara pizza. Vi har mycket annat också, säger Andreas Bagiaras.

Bodens bästa pizzeria blev Tre kronor och Piteås bästa pizzeria blev Pizzeria viking.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!