I lokalen där Still Gastrobar ligger har det bedrivits restaurangverksamhet under lång tid. I maj 2018 tog Kevin Broomfield över efter Roasters som hållit igång i många år. På Storgatan har restaurangen även en stor och välbesökt uteservering sommartid och läget på lokalen får betraktas som det allra bästa.
Men inget läge kan trumfa coronan.
– Vi investerade hela tiden i att göra om restaurangen som vi ville och hade ingen buffert för att klara coronan. Den första vågen var tuff men vi klarade den och var på väg tillbaka men vid andra vågen så kände vi, det går inte, säger Kevin Broomfield.
Restaurangen stängde 20 december och konkursen inleddes 29 december.
Still Gastrobars koncept har varit asian fusion med exempelvis poké bowls, dumplings och bao på menyn.
– Det är jättesynd för vi hade ett koncept som fungerade jättebra och alla tyckte om maten. Men vi har konceptet kvar och förhoppningsvis hittar vi bättre förutsättningar i framtiden, säger Kevin Broomfield.
Det låter som om du planerar att öppna upp igen?
– Exakt. Det tycker jag för jag gillar konceptet. Det är det vi strävar efter och vill köra. Och stan tyckte om det så absolut, om det kommer en lokal och bättre tider.
När de nya tuffare restriktionerna infördes i november blev det markant färre människor i Luleå centrum och på restaurangerna. Still Gastrobar har därför bara haft öppet fredagar och lördagar i december.
– Centrum drabbas hårt. Vi betalar hyra för att ha mycket folk och de finns inte där i dag, säger Kevin Broomfield.
Vissa verksamheter har lyckats ställa om till mer take away och klarar sig på så sätt.
– Vi gjorde det också men vår mat är lite för dyr och fin, det är svårt att ha den prisnivån. Vi försökte men det räckte inte, säger Kevin Broomfield.
Han står nu själv utan jobb och även annan personal dras med i fallet.
– När det var full rulle var det fem på heltid och några extra. Nu hade vi två kvar och de jobbade sista dagen 20 december, säger Kevin Broomfield som lider med de anställda som drabbas.
– Väldigt tråkigt. Det går ju inte heller att hitta nåt annat jobb inom restaurang just nu.
Diös äger fastigheten.
– Vi har som plan att ha restaurang i lokalen även i fortsättningen. Vi avvaktar nu konkursförvaltarens arbete och har ett möte bokat med honom till veckan, säger Johan Lång, affärschef hos Diös.