Chock och förstämning i Kyrkbyn dagen efter olyckan

Det råder chock och förstämning i kyrkbyn dagen efter den tragiska olyckan, då Jan Bramberg, 75, miste livet i sin kyrkstuga. "Det är svårt att förstå", säger grannen Vega Ygge.

Ingrid Lindberg bor i närheten av olycksplatsen i Kyrkbyn.

Ingrid Lindberg bor i närheten av olycksplatsen i Kyrkbyn.

Foto: Frida Enberg

Luleå2022-07-30 05:00

Det var på torsdagseftermiddagen som den tragiska olyckan inträffade. Ett innertak rasade in i kyrkstugan där Jan Bramberg befann sig. Räddningstjänst, ambulans och polis ryckte ut till platsen men hans liv gick inte att rädda.  

18-åriga Vega Ygge bor med sina föräldrar i huset mittemot Jan Brambergs kyrkstuga och hon blev chockad när hon hörde talas om olyckan.   

– Jag var inte hemma när det hände, men jag fick höra talas om det när jag kom hem igår kväll. Jag har sett honom vara där och jobba ibland. Det är superhemskt det som hänt, säger hon.   

Hos en annan granne, Ingrid Lindberg, går tankarna efter torsdagskvällen olycka.   

– Man funderar på hur det kunde bli sådär allvarligt. Det är tråkigt när han renoverat så länge och att det sen slutar med en olycka. En dödsolycka dessutom, säger hon.   

Hon berättar att många boende i Kyrkbyn är illa berörda efter den tragiska händelsen och att många lämnat kondoleanser och hjärtliga hälsningar i den lokala Facebookgruppen.   

– Det är många som är chockade. Man tänker att så gamla hus har stått så länge och att de ska vara säkra. Men vi vet ju inte vad som hände, säger Ingrid Lindberg.  

Catrin Rönmark, som också bor i närheten blev orolig när hon hörde brandkåren.  

– Det är en jätteotrevlig händelse, det är klart man funderar på varför det hände, säger hon.  

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!