Cateringfirman vill ha en djupare utredning

Cateringfirman som levererade maten till fotbollscupen i Gammelstad är inte nöjd med den utredning som kommunen gjort. "Vi vill att de ska göra en djupare och bättre utredning", säger en person som pratar för firmans ansvariga.

Maten som förgiftade flera har nu analyserats i Umeå.

Maten som förgiftade flera har nu analyserats i Umeå.

Foto: Christin Olsson

Luleå2022-08-23 17:01

Enligt Luleå kommuns utredning var det bakterier i pastan som serverades på fotbollscupen som orsakade matförgiftningen hos de drygt 80 personerna som drabbades. 

– När vi pratade med dem i går så sa de att det misstänker att det har hänt något under leveransen av maten, men det kan nog inte stämma för det tar två minuter att köra maten, säger restaurangens talesperson.

Cateringfirman är inte nöjd med kommunens utredning och menar att det inte går att utesluta att det skett något när maten förvarats på platsen. Firman uppger att de hade köpt pastan från en grossistfirma och att man på restaurangen kokat pastan och sedan kylt ned den för att sedan värma upp den dagen efter innan den skulle levereras. 

– Vi vill att de ska göra en djupare och bättre utredning. De har kollat köttfärsen för alla sa att det var köttfärsen det var fel på, men den var helt ren. Nu helt plötsligt säger de att det var pastan – en femåring kan göra pasta. 
Talespersonen menar att man bara kan få problem med pasta om man lämnar den framme för länge, eller om man värmer upp den flera gånger. 

– Annars är det omöjligt. 

Efter händelsen har restaurangen tappat många kunder och förlorat inkomster.

– Från den dagen tills nu har det gått jättedåligt för oss. Vi har börjat bli av med personal för vi har ingen inkomst längre. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!