Hon står intill en murad pizzaugn som väntar på en sotare. I ett vanligt villakvarter på Mjölkudden har pappa Roger Tuomas byggt ett kallkök som utrustats med kylskåp, skärmaskin och handfat.
– Här har jag allt som jag behöver. Det känns spännande att kunna satsa på sitt eget företag, förklarar Cajsa Tuomas.
Sedan tidigare äger hon en enskild firma som legat vilande sedan gymnasiet. Då handlade det om ett projekt inom Ung företagsamhet, där det tillverkades smycken.
Nu ska hon försöka ta sig in en tuff bransch och konkurrera med restauranger, cateringfirmor och mataffärer. Ändå tvekade hon inte att säga upp sig från en heltidstjänst som ekonomiadministratör.
– Det känns som cateringen är en växande bransch. Folk verkar äta mer färdiglagad mat i dag. Förr tillagades allt till julbordet hemma, men många tycker att det är mer bekvämt att beställa hem maten, påstår Cajsa Tuomas.
Det var på Ica Maxi som embryot till företaget Charkbricka.se föddes.
– Där fick jag lära mig regler och rutiner kring hur man hanterar matvaror och charkuterier på ett professionellt sätt. Det var en bra skola. Den delen är jag inte orolig över utan min stora utmaning blir att försöka nå rätt målgrupp.
I pizzaugnen har hemmatillverkade trälådor staplats i väntan på leverans. Affärsplanen är att till en början leverera charkbrickor till företag och privatpersoner. Redan nu ser det ut som att behövas ett kylskåp till för att klara julens beställningar.
Det är inte första gången som Cajsa Tuomas säljer mat. Redan som tioåring sålde hon fikabröd utanför Coop-butiken i Pajala. Matintresset har hon kvar, allra roligast är att skapa plockmat till fester.
På företagets hemsida lanseras även smörgåssnittar och sallader.
– Jag har förstått att jag behöver hitta nya produkter. Via min hemsida skulle det vara möjligt att sälja till hela Sverige. Jag har också en idé att starta ett samarbete med ett hotell eller en mataffär som kan vilja sälja mina varor inför helgen. Jag är inte riktigt där än, men arbetar på att hitta rätt upplägg, berättar Cajsa Tuomas.
Är Luleå en tillräckligt stor stad för ännu ett cateringföretag?
– Den frågan funderar jag också på. Om det inte går får jag hitta på något annat, kanske studera på universitet. Först vill jag satsa helhjärtat på mitt företag. Det känns bra att starta utan att dra på sig stora investeringskostnader. Jag kommer att lära mig många saker som jag kommer att ha nytta av senare i livet.