Rubriken lyder "Wild skating in Sweden". Vildmarken kanske inte är en korrekt översättning, utan det handlar snarare om att åka skridskor i naturen.
I ett flera sidor långt reportage beskriver frilansjournalisten Sarah Riches hur det är att åka skridskor på isen utanför Luleå. För ganska precis ett år sedan var hon på plats för att uppfylla en gammal dröm om att åka långfärdsskridskor på naturlig is.
Säsongen för detta är ganska begränsad i Luleå. Det är ett smalt fönster mellan kalla dagar som fryser vattnet till skridskovänlig is och den snö som abrupt avslutar säsongen.
Men kommer man till residensstaden i slutet av december så finns den plogade isbanan där och räddar reportaget.
Som följeslagare runt banan var Luleåbon Ari Hultqvist, Friluftsfrämjandet.
– Hon var väldigt trevlig och engagerad. Hon hade åkt konståkning tidigare så hon kunde ju åka skridskor men hon tyckte att det var superläskigt när det small till i isen, berättar han.
Isbanans kvalitet var inte den bästa under turen, det var fläckvis drivsnö och i artikeln beskrivs det som lika vingligt som att cykla på sand. Men himlen bjöd i alla fall på ett skådespel.
– Vi hade norrsken men ingen fotograf var med och bilderna som hon tog med mobiltelefonen höll nog inte National Geographic-klass, konstaterar Ari Hultqvist.
National Geographic Traveller ges ut i Storbritannien och den tryckta tidningen har en upplaga på 58 000 exemplar. Till det kommer även de som läser tidningen digitalt.
Det är inte första gången som Luleås isvägar får internationell uppmärksamhet. 2017 hamnade Luleås "frusna hav" på den amerikanska nyhetskanalen CNN:s lista över ställen i världen med mäktiga och häftiga naturupplevelser, tillsammans med andra giganter som Grand Canyon och Stora barriärrevet.
Men ett reportage i en av Storbritanniens största resemagasin går inte av för hackor och innebär säkerligen fin marknadsföring för vinterstaden Luleå.
– Ja, det tror jag absolut, säger Ari Hultqvist.
Elisabeth Ennefors, Luleå kommuns kommunikationschef, som även hon är en hängiven långfärdsskridskoåkare, är inne på samma spår.
– Pr-mässigt är det jättebra, så klart. Förtjänad media, som en artikel, är den bästa marknadsföringen man kan få. Och i National Geographic dessutom. Jag är helt övertygad om att det uppmärksammas, säger hon.
Som Luleåbo blir man lite hemmablind men man förstår att det måste uppfattas som väldigt exotiskt att kunna färdas på isen under norrskenet.
– Man får zooma ut sig själv och läsa med andras ögon för att se det exotiska, säger hon.