Blomsterbutik fick katt levererad med buketter

Kattmynta har man ju hört talas om men i fredags fick blomster- och prylaffären
Tistel i Norrfjärden en säregen blomleverans. Ur den stora lastbilen skuttade en liten svart kattunge. Nu undrar affärsinnehavarna Mia och Pernilla vem som kan äga katten som förmodligen klivit på bilen i Luleå.

LULEÅ2006-09-29 06:00
- Vi kan själva inte ta hand om kissen. Men vi vill gärna ha kontakt med ägaren och om det inte går så kanske det finns någon som vill ta hand om den, säger Mia Axelsson.
Mia och hennes kompanjon Pernilla Larsson, ska sägas, har en viss vana när det gäller att få märkliga leveranser till sin lilla mysiga butik. Och de har blivit uppmärksammade i pressen för det.

Ödla och frusen katt
- I fjol fick vi en ödla, en grön anglis från Sydamerika med i en blomstersändning. Tjejen som packade upp leveransen skrek rätt högt, ler Mia och berättar att ödlan kallades för Bertil och sen fick bo i ett terrarium i affären.
Kollegan Pernilla Larsson tillägger också att man för ett par vintrar sedan, en 30 grader kall dag, hade en liten mager kisse, som fick heta Iris, bakom affärsdörren som ville in för bara
livet. Den fick komma in i värmen och låg och huttrade i två dagar innan den repade sig. Och man har också haft sändningar då skalbaggar följt med från fjärran land. Tjejerna i Norrfjärden är populära.

Något flög ut från bilen
Och nu är det "Murre Svart" som kommit med blombilen.
- Det är en jättegosig och välskött katt. Det var när killen som körde bilen och jag stod inne i lastutrymmet för att titta på blommorna som vi kände att det "flög ut" något från lastbilen. "En katt!" sa vi.
- Den betedde sig jättekonstigt och sprang omkring och kastade sig mot rutorna till dörren på affären. Men den lugnade sig, berättar Mia.
- De här blombilarna körs från Holland och hit upp. Den här hade varit inne i centrala Luleå och i Rutvik och levererat blommor innan den kom till oss. Eftersom man håller så pass svalt i en sån här bil så kan inte katten ha åkt så hemskt långt. Samtidigt så vill vi inte släppa ut den i det här vädret för den hittar nog inte hem så lång väg, säger Mia.

Får vara i butiken
Nu får katten vara i affären på dagarna, bland de fina prylarna, men det går rätt bra. På kvällarna så bor den hos affärspraktikanten Linda Nilsson vars dotter kallar den mörka kissen för Murre Svart.
- Vem som äger katten, som har sina speciella kännetecken, det är viktigast för oss att få veta. Och om det inte går så vill vi att någon snäll person tar hand om den. Vet du något så kan du ringa 0911/ 200744 säger Mia och Pernilla som i fortsättningen kanske borde kalla sin affär för Norrfjärdens zoologiska!
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om