Videon är inte längre tillgänglig
Hur många bilar som fanns på plats i lördags när Street meetnorth arrangerade motorträffen All wheel weekend ute på Arcus är svårt att säga. Ordförande Lars Engström säger att de inte krävt någon föranmälan och att allt på hjul är välkommet så länge det är lite udda och speciellt. En sprillans ny personbil, helt orginal, släpps inte in.
– Vårt mål är att om tre till fyra år ha växt så pass att vi håller på i flera dagar och att det kommer upp bilar från södra Sverige. Det är första gången vi arrangerar detta helt ideellt, vi brinner verkligen för det här.
Udda hemsnickrad bil
Under dagen pågick ett flertal tävlingar, 38 pokaler väntade på att få delas ut. Även tävlingar som att byta hjul snabbast eller att ha den bästa bilstereon avgjordes, bland annat.
En av bilarna som drog mycket uppmärksamhet till sig rattades av Antas Eliasson från Luleå. Hans brittiska klassiska sportbil, en Lotus Seven har helt och hållet byggts av återvunnet material. Till exempel så var grusskyddet på bakskärmarna tillverkade av en gammal diskbänk, värmeskyddet över ljuddämparna en gammal läkemedelslåda, skärmstagen av Ikeas klädhängare och strålkastarstagen av grannens gamla skrivbord. Själva plåten hade en gång i tiden varit reklamskyltar och plåten inuti motorn ett uttjänt flygplan.
– Jag har drömt om att bygga en bil ända sedan jag gick i gymnasiet, men vi hade inte ekonomi till det. Den tog cirka sju år att bygga, jag har jobbat med den när jag haft lust.
Importerad från USA
Katarina Brännström, Luleå, fanns på plats med en Cadillac deville 1970. Bilen är orginal och importerad från en samlare i San Diego, USA. Tillsammans med maken åker hon på bilträffar.
– Jag tycker det är jättekul med gemenskapen, man träffar jättemycket folk och har roligt. Förra veckan till exempel så var vi i Haparanda på träff, vi har även varit på Power meet i Västerås, säger Katarina Brännström.
Hur känns det att köra den?
– Det är helt annat än att köra "platsbil" som jag säger. Det går inte att förklara, man måste uppleva det, säger Katarina Brännström.