Bergman närmar sig PGA-touren

Bodengolfaren Oskar Bergman är ett steg närmare golfens riktiga finrum.  Han klarade andra kvalsteget i jakten på en plats på PGA Tour. - Klarar jag sista steget så är det en pojkdröm som går i uppfyllelse, säger han.

GÅR FRAMÅT. Bodengolfaren Oskar Bergman närmar sig PGA-touren.

GÅR FRAMÅT. Bodengolfaren Oskar Bergman närmar sig PGA-touren.

Foto:

LULEÅ2007-11-19 01:45
För första gången någonsin satsar Oskar Bergman, Boden, på att komma med till PGA Tour. Han har bitvis spelat riktigt bra golf borta i USA.Efter rundorna 66, 71, 69 låg han tio slag under par inför den avslutande ronden, därmed var han endast två slag efter ledarna. Sista 18 hålen blev en pärs. - Jag visste ju att jag hade en hel del slag till godo. Det blev en nervös och mycket tuff dag på jobbet, säger han. Fyra bogeys på de sex första hålen, sedan började paniken infinna sig. Då var mycket av försprånget borta. - Det var bra väder och jag visste att några skulle skjuta några slag under par. När det gick tungt i början började jag tänka, säger han. Rysaravslutning
Trots det hittade han tillbaka till spelet som han haft den inledande dagen. Men avslutningen skulle ändå bli en rysare. - Jag pluggade bollen i en bunker på artonde hålet. Det hade kunnat ställa till det rejält men det grejade sig ändå, säger han. När fjärde och sista rundan borta i Florida summerats stannade han på 74 slag. Med två slags marginal tog han sig till slut vidare. Hur kändes det när du kom i mål?- Först var det en lättnad eftersom det hade varit en så pass tung dag. Sakta övergick det i en lyckokänsla för hur det än går så vet jag nu att det blir spel i USA nästa år.Placeringen garanterar honom spel på Nationwide Tour vilket är Europas motsvarighet till Challenge Tour. Men vill det sig väl och han klarar också det sista steget, ja då kommer en golfare från Boden att tävla med namn som Tiger Woods, Phil Mickelson och Vijay Singh.- Det är världens bästa och i särklass tuffaste golftour så visst är det en pojkdröm som går i uppfyllelse om det skulle bli så, säger han. Han stannar nu kvar i Florida för att träna. Den 28 november påbörjas det slutgiltiga kvalet.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om