Arbetet med att avskaffa de delade turerna går med varierad framgång. Som Kuriren kunde berätta i går är anställda på Midskogens äldreboende missnöjde med försämrade scheman och kritiken finns på fler boenden.
Socialnämndens ordförande Margareta Bladfors Eriksson (S) menar dock att personalen måste delta när nya scheman tas fram.
– Alla ska vara med när det nya schemat tas fram, delaktighet är ju hela grejen. Men vill man inte så är det ju svårt, säger hon.
Hon menar att innan årets slut ska delade turer vara historia och att det trots kritiken fungerar bra på de flesta håll.
– Det finns inte något jättemissnöje, säger Eriksson.
Kommunal är ytterst kritisk. De menar att i ivern att avskaffa de delade turerna så inför kommunen ännu sämre schemalösningar i stället.
– Folk orkar inte längre, de sjukskriver sig eller säger upp sig. En del från fasta jobb till vikariat, säger Krister Johansson, skyddsombud Kommunal.
Det talas även om att nya scheman skapat konflikter mellan personalen.
– Huvudproblemet är ju att det behövs fler huvuden för att skapa bra scheman. Annars blir det bara en omfördelning av eländet. Och det kan skapa motsättningar, säger Jonas Brännberg (RS).
Han efterlyser mer resurser. Och det gör fler inom oppositionen.
– Det har blivit en stor försämring för många när delade turer försvann och så var det väl inte tänkt. För att lösa detta utan försämring måste det till mer resurser, säger Anette Asplund (KD).
– Det kommer att kosta, vi måste våga erkänna det, säger Anders Josefsson (M).
Jan Nyberg (MP) menar att "de anställda måste gå den fackliga vägen".
– Problemet när man inriktar sig på en så hårt på en sak så kan man få andra obekväma effekter, säger han.