Bästa falukorven görs i Jokkmokk
Sveriges bästa falukorv tillverkas i Jokkmokk. Jokkmokks korv tog dessutom SM-guld i grillkorvsklassen när årets Chark-SM avgjordes i Göteborg.
- Vi gör allt för att hålla hög kvalité på våra produkter och det är roligt när det belönas. Köttet till falukorven kommer från kor som är speciellt utvalda och smakämnen hämtar vi från naturen. Sedan har vi otroligt duktig och kvalitetsmedveten personal, berömmer Magnus Kvickström.Sedan familjen Kvickström 1993 tog sig an den nedlagda charkfabriken har produktionen stadigt ökat. Antalet anställda är uppe i fem personer. Produkterna säljs i butiker runt om i Norrbotten. De närmaste tre åren är målet att kunna utöka ytterligare med några personer. Kallrökt vinnare
Vad betyder utmärkelsen Svenska mästare i marknadsföringen?- Alla som är med och tävlar är väldigt duktiga, så det är klart att det sitter fint, säger Magnus Kvickström.Också Nyhlén & Hugosson i Luleå, som i fjol tog hem två SM-tecken kan åter titulera sig bäst i Sverige. Det var i klassen kallrökta produkter som företaget vann. - Otroligt roligt. Man vill ju alltid vara bättre än året innan, men jag är hur nöjd som helst. Det är bara att hylla alla i personalen som är så mån om att få fram fina produkter, säger Mikael Hugosson.Både Jokkmokks Korv och Nyhlén & Hugossons fick utöver SM-tecken en räcka med guldmedaljer för sina olika produkter.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!